‘L4bel S0phia sebagai pel4cvr sangat mel4mpau’

PETALING JAYA – Pelakon senior, Azhar Sulaiman menganggap perbuatan melemparkan kec4man terhadap aktres yang did4kwa sebagai peng4cau suami orang, Sophia AlBarakbah hingga melabelnya sebagai pel4cur sebagai mel4mpau.

Katanya, kec4man melulu dibuat sesetengah pihak terhadap isu yang mereka sendiri tidak tahu kebenarannya sampai bila-bila adalah satu fitn4h besar.

“Kita tak tahu perkara yang sebenarnya. Perempuan cantik memang selalu kena fitn4h macam dalam drama termasuklah tampan macam Mami (dirinya).

“Tak baik label Sophie seperti pel4cur. Fitn4h besar tu. Kita takkan tahu hal sebenarnya, jadi lebih baik jangan berlebihan dalam memberi komen,” kongsinya membalas komen pengikut Instagram.

Hantaran yang dikongsi pelakon berusia 51 tahun itu merujuk kepada video pendek yang dipercayai babak dalam sebuah drama bersama Sophia.

Azhar yang menggelarkan dirinya dengan panggilan Mami membuat perkongsian mengenai Sophia selepas beberapa rakan terdekat bertanyakan nombor telefon aktres berkenaan.

Pada masa sama, bintang Abang 92 itu turut mempertahankan Sophia yang terkait isu rumah tangga penyanyi Bella Astillah dan suaminya, Aliff Aziz dengan mengesahkan tiada mas4lah bergandingan dengannya pelakon berd4rah campuran berkenaan.

Tambah Azhar, isterinya Chempaka Emalin Pahamin tiada kegus4ran selain menaruh kepercayaan terhadap Sophia.

“Kalau pelakon lelaki yang sudah berkahwin keberatan untuk berlakon dengan Sophia AlBarakbah selepas ini, tidak mengapa Mami tak keberatan langsung.

“Berani sebab isteri saya mempercayai Sophia, malah makin banyak tawaran untuk saya,” tulisnya lagi.

Sementara itu, dalam hantaran lain Azhar menegaskan perkongsian ingin menjadi hero di sisi Sophia sekadar gurauan, sebaliknya intipati utama cuba disampaikan adalah dia berada di pihak aktres terbabit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azhar Sulaiman (@azharbsulaiman)


“Sebagai abang dan rakan yang pernah bekerja dengan Sophia, saya cuma mahu tunjukkan saya berada di sebelah pihaknya.

“Manalah ada produser mahu ambil saya jadi hero. Saya terpanggil ‘back-up’ Sophia sebab ada artis yang kutuk dan minta dia digam stesen televisyen.

“Netizen yang baca hantaran saya sila berfikir dua kali sebelum komen kerana setiap perkongsian ada sindiran atau usikan tertentu. Saya tak hadap jadi hero kembali, masa saya sudah berlalu,” katanya.

Terdahulu, Bella mended4hkan seorang heroin mengakui ‘tersuka’ suaminya selepas mereka bergandingan menerusi drama berjudul Ku Akad Kau Dengan arahan Osman Ali.

Pendedahan ibu kepada dua anak itu mengakibatkan beberapa selebriti lain turut lantang meluahkan kem4rahan, malah ada yang meminta pelakon bermas4lah membabitkan hubungan cur4ng di set digam stesen televisyen. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!