Baru Kena Dengan 0rang, Ini Ayat Padu DlvaAA Trend Mas Idayu ‘Sembvr’ 0rang

KUALA LUMPUR: Pengacara sensasi, Azwan Ali berpandangan tindakan juri memberikan komen secara berlebih-lebihan tanpa menjaga perasaan peserta yang bertanding dalam program realiti adalah tidak wajar.

Azwan Ali bukanlah asing dalam industri hiburan kerana sering melontarkan kata-kata dengan lant4ngnya terutama di media sosial.

Terbaharu, Azwan atau lebih dikenali Diva AA meluahkan pandangan mengenai tindakan juri yang sering memberikan komen secara berlebih-lebihan tanpa menjaga perasaan peserta yang bertanding dalam program realiti.

Azwan berkata, dia akui setiap juri berhak mengeluarkan pandangan, tetapi perlulah berlandaskan cara penyampaian yang betul supaya tidak dipandang hin4 terutama ditayangkan secara langsung di kaca televisyen.

“Perlu ada batas apabila nak meng4muk atau menghent4m peserta.

“Mas Idayu berhak menegvr tetapi ada cara yang lebih baik, berlapik dan beretika sebagai tanda sayang kepada peserta.

“Trend Mas Idayu ‘sembur’ orang ini terus terang saya cakap sudah basi untuk 2023,”ujarnya kepada Utusan Malaysia. Azwan Ali tegur Mas Idayu sebba sayang…
Kata Azwan, dia menegur Mas Idayu dengan pandangan ikhlas sebagai rakan yang pernah bekerjasama sewaktu menjayakan program Lagu Cinta Kita 2 pada tiga tahun lalu.

Tambahnya lagi, sekiranya dia berada di tempat Sissy Imann pada ketika itu, berkemungkinan juga sudah meninggalkan terus set semasa siaran langsung.

“Saya tegur sebab sayang pada Mas Idayu. Kalau saya berada di tempat Sissy Imann mungkin saya sudah tinggalkan terus set semasa siaran langsung.

“Tak dinafikan nyanyian Sissy kedengaran agak sedikit sumbang dan seperti merosakkan lagu tersebut, tetapi tegurlah secara baik kerana mereka juga insan seni dan program ini juga adalah berbentuk santai kekeluargaan,” jelasnya.

Dalam masa sama, pemilik nama Mohamed Azwan Haji Ali meminta Mas Idayu supaya menjaga maruah seseorang tanpa memberikan sebarang alasan dengan mengatakan ia dilakukan kerana sayang kepada peserta.

“Itulah jawapan paling selamat sebab sayang. Ini bukan soal sayang tetapi maruah seseorang. Walaupun saya tidak pernah dipanggil mana-mana stesen televisyen jadi juri sebab mungkin produksi ingat mulut saya lagi ‘laser’ dari Mas Idayu.

“Bagi saya me4tuhkan maruah seseorang dalam keadaan sebegitu adalah tidak boleh diterima. Bagilah alasan apapun, tetap tidak dibenarkan,” katanya.

Terdahulu, persembahan Sissy dan Naim Daniel menerusi lagu Jampi nyanyian asal Hael Hussaini pada minggu keenam, program realiti Famili Duo di TV3 menerima krit1kan ped4s daripada juri tetap, Mas Idayu yang menganggap mereka tidak membawakan lagu itu dengan baik.

Susulan itu, tindakan Mas Idayu mengundang kecaman ramai sehingga netizen menyuruh penyanyi dangdut berkenaan memberanikan diri menyertai pertandingan nyanyian, Gegar Vaganza pada masa akan datang.

Terdahulu, Mas Idayu mengkrit1k nyanyian pasangan sepupu, Naim Daniel dan Sissy Imann sewaktu membawa lagu Jampi versi keroncong sehingga membuatkan penyanyi wanita itu mengalir air mata di atas pentas.

Krit1kan ped4s Mas Idayu pada persembahan Sissy turut mendapat pelbagai reaksi netizen yang rata-ratanya kurang bersetuju dengan cara kr1tikan juri tetap program realiti itu.

Susulan itu, tindakan Mas Idayu mengundang kec4man ramai sehingga netizen menyuruh penyanyi dangdut berkenaan memberanikan diri menyertai pertandingan nyanyian, Gegar Vaganza pada masa akan datang.

Sumber : utusan, ohmymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!