Ibu Chef Wan meningg4l dunia

CEF selebriti terkenal, Datuk Redzuan Ismail atau Chef Wan berkongsi berita duka kehilangan ibu tercinta, Noraini Abdullah atau lebih dikenali Cik Ani kira-kira pukul 6.20 pagi, Khamis.

Allahyarham berusia 93 tahun menghembuskan n4fas terakhir selepas 10 hari dimasukkan ke Hospital Gleneagles, Ampang, Kuala Lumpur akibat k4nser dan beberapa komplikasi peny4kit.

“Ibu sudah meningg4l dunia pada pukul 6.20 pagi tadi,” katanya menerusi kiriman Whatsapp kepada kenalan rapat.

 

Allahy4rham meningg4l dunia pada usia 93 tahun.

Sebelum itu, Chef Wan, 64, menerusi Instagram memberitahu mahu membawa ibunya pulang ke rumah selepas menerima nasihat daripada doktor.

Namun, dia tidak yakin dapat menjaga ibunya dengan baik kerana bimbang raw4tan yang diberikan di rumah tidak sebaik di hospit4l.

“Doktor memberitahu saya dengan membawa ibu pulang ke rumah, dia boleh mendapatkan penjagaan yang lebih berkualiti dengan keselesaan di rumah saya.

“Tapi kan, jauh di dalam sudut hati saya masih bimbang untuk membawanya pulang dan kami tidak boleh memberikannya penjagaan paliatif dengan baik,” ujarnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chef wan (@_chefwan58)


WhatsApp Image 2023-01-06 at 1.01.02 PM

Jenazah akan disolatkan di Masjid Putra, Putrajaya dan dijangka akan dikebvmikan di Tanah Perkubvr4n Islam Cyber 10, Cyberjaya.

Selain menderita kanser, Cik Ani juga berdepan beberapa peny4kit lain seperti alzheimer dan dimentia

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!