WAJAH Nurfazira Dikatakan Persis Pelakon Nad Zainal ?

Ipoh: Persis kembar seiras. Itu gambaran persamaan wajah Nurfazira Azhar Azaruddin dengan pelakon, Nad Zainal.

Perkara itu juga tidak disangkal majoriti warganet selepas Nurfazira, 29, memuat naik videonya di platform TikTok.

Nurfazira yang menetap di Klebang, Chemor, di sini, tidak nampak persamaan itu, namun orang terdekat iaitu rakan yang menyedarinya.

“Saya tak pernah perasan (sedar) persamaan itu, tetapi kawan yang tegur. Katanya, wajah saya nampak sama seperti Nad Zainal dalam sebuah dramanya yang bergandingan dengan Fattah Amin.

“Jujurnya, saya tak rasa sama pun, jadi tidaklah malu. Lagipun, dia (Nad Zainal) jauh lebih cantik berbanding saya yang biasa saja,” katanya.

Berikutan persamaan itu, Nurfazira berkata, dia pernah ditegur orang ramai yang mengatakan wajahnya seperti Nad Zainal.

“Pernah sekali, saya ke sebuah restoran makanan segera dan seorang individu datang beritahu wajah saya seperti Nad Zainal.

“Selain itu, saya pernah menunaikan solat Tarawih di sebuah masjid dan direnung seorang jemaah, namun tak fikir apa, mungkin ada yang tak kena dengan wajah saya ketika itu.

“Ada juga yang ‘tag’ saya di Instagram (IG) Nad Zainal, namun setakat itu saja kerana bukan semua akui persamaan wajah saya dan Nad, ada juga mengatakan tidak sama.

“Tak tahu mana yang sama, mungkin kebetulan saja kerana dalam dunia ini katanya ada tujuh muka seiras dan ketinggian lebih kurang,” katanya yang mempunyai kelulusan dalam Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Muamalat, Universiti Malaya (UM).

Menurut Nurfazira, dia tidak ambil serius kata-kata warganet kerana menganggap ia lebih kepada ‘usikan’ nak4l di laman sosial.

“Secara peribadi, saya minat Nad Zainal malah kagum dengan lakonannya yang mantap. Pernah juga terserempak dengannya di sebuah pusat beli-belah, namun tak sempat bergambar bersama.

“Cuma, saya tidak berapa gemar bila orang samakan kami kerana bimbang Nad Zainal tidak selesa dengan hal itu,” katanya.

Sumber: hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!