Wanita kongsi pengalaman semasa di penj4ra. Raih Perhatian netizen

PETALING JAYA – Seorang wanita menjadi perhatian di TikTok apabila sering berkongsi pengalaman dan suasana ketika menjadi tahanan penj4ra.

Menerusi akaun Adzrin Adzhar, dia menyifatkan pengiraan di penj4ra sama seperti waktu pejabat apabila pada hari Sabtu dan Ahad dikira cuti.

“Saya dij4tuhkan hukuma4n penj4ja setahun, tetapi saya hanya perlu jalani tempoh selama lapan bulan sahaja.

“Penj4ra macam waktu pejabat, Sabtu dan Ahad cuti, jadinya dia akan tolak setiap Sabtu dan Ahad sepanjang setahun itu, dan tempoh hukum4n jadi lebih pendek,” katanya.

Adzrin yang juga penghid4p k4nser ov4ri sering memuat naik rakaman video di TikTok bagi menjawab segala persoalan pengikutnya.

Ada pengikut yang bertanya mengenai punca dia dimasukkan ke dalam penj4ra.

Sehubungan itu, Adzrin tampil tenang membalas dengan memaklumkan dia dij4tuhkan hukum4n atas kes4lahan melibatkan pengub4han wang har4m membiayai unsur keg4nasan dan jen4yah.

Katanya secara ringkas, kesalahan tersebut melibatkan isu p0itik negara yang dianggap ‘k0tor’ ketika itu, namun dia reda terima ketentuan Allah SWT.

Walaupun memegang status bekas b4nduan, Adzrin dilihat menjadi satu inspirasi kepada orang lain apabila rata-rata pengikutnya memuji keku4tan yang ada pada wanita itu kerana masih mampu tersenyum meskipun dil4nda pelbagai uji4n hidup.

“Awak macam bukan bekas b4nduan, cara awak bercerita bersahaja sahaja, awak memang kuat, mungkin dapat jadikan pengajaran bersama,” kata Maisarah.

“Kalau kita benar, jangan m4lu untuk mengaku kita bekas b4nduan, ramai yang masuk penj4ra atas h4sad d3ngki orang lain, bukan salah sendiri, jangan risau hukum4n di akhirat nanti lebih adil,” ujar Shakirin. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!