“Dia kacukan macam saya” – Siti Saleha mengakui hubungan mereka

KUALA LUMPUR – Selepas hampir setahun hidup solo, pelakon popular Siti Saleha tidak menafikan sedang menjalin hubungan cinta dengan seorang lelaki berd4rah kacukan.

Pemilik nama lengkap, Siti Saleha Mohd. Baharum bagaimanapun mengakui hubungan mereka masih berada dalam fasa awal dan sedang mengenali hati budi masing-masing.

Buat masa ini, pelakon yang terkenal menerusi naskhah 7 Hari Mencintaimu itu juga belum bersedia untuk memperkenalkan teman lelakinya itu kepada umum, namun akan berbuat demikian apabila benar-benar sudah bersedia dalam masa terdekat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SITI SALEHA (@sallywho)


“Nanti saya kongsi dalam Instagram hanya apabila saya benarbenar sudah bersedia.

“Sungguhpun begitu, kawan-kawan yang rapat dengan saya tahu tentang hal ini walaupun saya tak kongsi gambar apa.

“Bila-bila masa sahaja nanti, saya akan tunjuk muka dia (teman lelaki),” kata Saleha kepada Kosmo! Online usai majlis tayangan perdana projek siri original terbaharu lakonannya berjudul Hilang terbitan perkhidmatan video over-the-top, Viu Malaysia.

Mengulas lanjut, si cantik yang mesra disapa dengan nama Sally itu memberitahu, lelaki istimewa di hatinya itu seorang yang sangat baik.

“Tiada apa yang serius sangat pun. Maksud saya, saya sedia berkawan. He’s a nice guy (dia seorang lelaki yang baik),” ujarnya.

Menjawab tentang kesahihan khabar angin berterbangan lelaki itu berd4rah kacukan seperti dirinya, jawab Sally bersahaja: “Ya Tuhan, saya macam dah cakap habis semua dah (ketawa). Dia mix blood (berd4rah kacukan). Sama macam saya. Orang putih. Kacukan juga.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SITI SALEHA (@sallywho)


Terdahulu, Sally berkahwin dengan Ahmad Lutfi Azhar pada 28 Julai 2017 namun bercer4i empat tahun kemudian.

Sementara itu, diteb4k pertanyaan ramai dalam kalangan peminat yang menyifatkan penampilan dirinya semakin ‘d4ring’ dan s3ksi terutama selepas bercer4i, Sally berkata, dia sememangnya selesa berpenampilan sebegitu sejak dahulu namun ada b4tasan yang tetap dijaga.

“Orang tahu saya memang seksi tapi saya tahu b4tasannya. Tiadalah saya ‘all-out’ tunjuk itu ini tapi saya selesa dengan kulit saya.

“Ini adalah saya dan kalau ibu bapa saya sendiri tak bising, pandailah saya jaga diri. Saya pun dah 32 tahun. Kalau orang tak suka, tak mengapa tapi inilah diri saya,” jelasnya.

Sedikit tentang karakter yang dibawanya dalam siri Hilang arahan Ghaz Abu Bakar dan Sein Qudsi bernama Wangi, Sally sangat teruja melakonkan watak lain daripada lain iaitu seorang wanita cacat penglihatan atau buta.

Kakak kepada Sam Bunkface itu menjelaskan, dia ‘turun padang’ menjenguk komuniti Orang Kelainan Upaya (penglihatan) di sekitar Brickfields demi menjayakan karakter terbabit.

“Saya buat ‘homework’ sampai pergi turun Brickfields tengok orang buta buat kerja mengurut dan sebagainya.

“Sebelum ini, saya tak tahu pun ada persatuan sendiri untuk menjaga kebajikan dan periuk nasi sendiri. Watak Wangi sangat membuka mata saya tentang kewujudan golongan sebegini yang perlu dihargai,” katanya.

Selain Sally, Hilang turut dibarisi pelakon handalan tanah air seperti Khir Rahman, Aqasha, Jasmine Suraya. – KOSMO! ONLNE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!