Roslan Salleh buta selepas saraf dim4tikan, “Dia masih kenal kami yang melawatnya”

Keadaan kesihatan pelakon veteran, Roslan Saleh dilaporkan menunjukkan perkembangan positif dan kembali bersemangat sewaktu rakan-rakan artis melakukan ziarah baru-baru ini.

Memetik mStar Online, pelakon Anne Abdullah berkata Roslan atau mesra dipanggil Pak Lan masih mengenali rakan-rakan yang datang menziarah walaupun penglihatannya bermasalah.

“Alhamdulillah, saya lihat keadaannya kini semakin baik. Abang Lan sudah boleh duduk dan berselera makan. Walaupun penglihatannya sudah tiada namun dia masih mengenali kami yang datang menziarahinya baru-baru ini,” katanya.

Menurut Anne, pelakon veteran berusia 65 tahun itu nampak lebih bersemangat dan gembira apabila ada rakan-rakan datang berkunjung dan bertanya khabar.

“Meskipun kami semua sibuk dengan urusan kerja, Alhamdulillah kami cuba luangkan masa berjumpa dengannya. Saya harap rakan-rakan selebriti lain turut datang menjenguk Abang Lan,” katanya.

Dalam pada itu, Anne menjelaskan penglihatan Pak Lan terjejas bukan disebabkan peny4kit diab3tes tetapi sering mengal4mi s4kit kepala kr0nik.

Katanya lagi, doktor mengambil keputusan mem4tikan saraf pada bahagian mata untuk mengurangkan s4kit kepala yang ditanggung Pak Lan.

“Penglihatannya mungkin terjejas tetapi selepas melakukan pembed4han itu, Pak Lan kini tidak lagi menanggung s4kit kepala kr0nik,” katanya.

Terdahulu, Pak Lan dilaporkan berada dalam keadaan kurang baik akibat peny4kit di4betes yang dihapinya sejak 10 tahun lalu.

Sumber :rotikya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!