[VIDEO]Zamani dah tak bongk0k, sudah dibenarkan balik rumah

PETALING JAYA – Tiga hari dit4han dalam wad usai pembed4han membetulkan tulang belakang melengkung akibat penya4kit skoliosis, penyanyi Zamani Ibrahim kini dibenarkan pulang ke rumah.

Perkembangan terkini penyanyi berusia 51 tahun itu dikongsi isterinya, Nur Juliana Abd. Rani kepada Kosmo! Online.

“Assalamualaikum semua, alhamdulillah Zamani telah dibenarkan keluar h0spital pada petang ini,” katanya dalam satu kiriman mesej kepada Kosmo! Online.

Juliana turut berkongsi berita gembira tersebut dalam Instagram yang disertakan video Zamani sedang berjalan dalam keadaan teg4k sambil diiringi jururawat.

Keadaan vokalis Slam selepas menjalani prosedur tersebut sangat berbeza kerana sebelum ini pergerakannya terbatas disebabkan tulang memb3ngkok berbentuk S yang membuatkan fizikalnya menjadi bongkok.

Menerusi mesej sama, pasangan suami isteri terbabit turut menzahirkan penghargaan buat semua pihak yang membantu melancarkan urusan hingga dapat menjalani pembed4han termasuk kepada ikon penyiaran, Datuk Aznil Nawawi atau Pak Nil.

“Saya dan Zamani ingin merakamkan jutaan terima kasih kepada doktor, pasukan pembed4han dan semua kakitangan Sunway Medical Centre Velocity.

“Terima kasih juga kepada semua yang mengambil berat dan mendoakan Zamani sepanjang beliau menjalani pembed4han sehingga ke hari ini.

“Kepada Pak Nil, semua peminat, pihak media dan penyumbang dana, segala budi baik dan doa anda semua amat kami hargai sehingga akhir h4yat,” katanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nur Juliana (@mrsj_zamani)


Terdahulu, penyanyi Gerimis Mengundang yang berhadapan peny4kit skoliosis sejak tahun 2015 menjalani pembed4han membetulkan tulang belakangnya pada 7 November lalu.

Prosedur pembedahan yang dilakukan di sebuah pusat perubatan di Cheras itu mengambil masa hampir tujuh jam untuk disempurnakan.

Selain perlu menjalani raw4tan susulan, zamani juga perlu melakukan latihan fisioterapi untuk cepat sembuh. Proses penyembuhan hanya mengambil masa antara dua hingga empat minggu.

Difahamkan Zamani harus mendapatkan rehat sehingga tiga bulan sebelum boleh kembali aktif dalam arena seni suara.- KOSMO! ONLINE

Sumber :KOSMO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!