[VIDEO] “Auto-Kacak!”SALT BAE Gayakan Jaket Songket Ciptaan Pereka Muda Tanah Air

Siapa yang tidak mengenali chef selebriti turki, Jusret Gocke yang terkenal dengan lagaknya menabur perasa di atas makanan mahupun daging yang dib4kar. Salt Bae atau nama sebenarnya Nusret Gökçe yang merupakan salah seorang pemilik bersama kedai steak terkenal di Turki dan Dubai, Nusr-Et. sudah mempunyai hampir 49 juta pengikut di akaun Instagramnya memang sinonim dengan gaya pemakaian t-shirt berwarna putih atau sut.

Baru-baru ini, tul4r di mana chef terkenal tersebut tampil segak ketika menyarung sehelai jaket berfabrik kain songket. Jaket songket tersebut merupakan rekaan pereka fesyen Malaysia, Peony Sin dan jaket tersebut diberinama Rafflesia Glam Rock Songket Jacket.

Peony Sin merupakan graduan London College of Fashion yang kini berada di kota London untuk satu pertunjukan fesyen. Menurut hantaran di laman Instagramnya, Peony menitipkan rasa bangga dan dan teruja apabila cef tersebut mahu mengenakan jaket songket rekaannya.


Peony Sin dengan Salt Bae dikhabarkan bertemu di salah satu sebuah restoran milik cef tersebut, Nusr-Et, di Knightsbridge, London. Di samping turut kelihatan Datuk Jimmy Choo, pereka kasut legenda turut sama dalam pertemuan tersebut.

“Ia adalah satu penghormatan buat Malaysia kerana fabrik tersebut merupakan kain tenunan tangan tradisional dengan benang emas dan perak yang agak rumit penghasilannya. Ia berbeza daripada fabrik yang biasa digunakan dalam rekaan sut, jadi beliau benar-benar teruja,” katanya dalam satu temubual yang dipetik dari portal The Star.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)


Dalam hantaran tersebut, turut kelihatan Peony menolong menyarung busana tersebut ke badan Salt Bae sambil disaksikan oleh Datuk Jimmy Choo. NONA ucapkan semoga maju jaya buat Peony dan diharapkan ini dapat memberikan inspirasi buat semua pereka-pereka muda di tanahair untuk terus berkarya.

Sumber :NONA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!