Hawa Rizwana Diumum Hos Tetap MeleTOP, Netizen Sudah Agak Tampil Pengacara Persis Neelofa

Teka-teki mengenai siapakah hos tetap program MeleTOP akhirnya terjawab apabila personaliti televisyen, Hawa Rizwana diumum untuk bergandingan dengan Nabil Ahmad.

Perkara itu diumumkan sebentar tadi menerusi siaran langsung rancangan berkenaan dan turut dikongsikan menerusi Instagram MeleTOP.

“Dua tiga kucing berlari, manakan sama si kucing belang. Dua tiga boleh ku cari, mana nak sama hos ku seorang! Agituuuu min pon berpantun! Tu dia hos baru kita, Hawa Rizwana,”tulis posting tersebut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MeleTOP (@meletop)


Perkongsian itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dan rakan artis mengucapkan tahniah kepada Hawa yang diumum sebagai hos tetap program berkenaan.

Malah ada yang beranggapan pilihan Hawa dilihat seakan-akan mahu memilih seorang pengacara wanita yang memiliki penampilan seperti bekas pengacaranya, Neelofa.

Selain Hawa, ada juga menyebut nama Uyaina Arshad bakal menggantikan posisi berkenaan.

“Dah agak dah Hawa. Nak juga ala-ala Neelofa.

“Ala ingatkan Uyaina. Ramai nak Uyaina tapi yang diberi lain,” komen netizen.

Terdahulu, selebriti popular Neelofa mengundurkan diri sebagai hos program tersebut pada Disember 2019. Sejak dari itu, tiada pengganti hos baharu sebaliknya digantikan dengan hos jemputan setiap minggu.

 

Sumber :rotikya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!