Pekin Ibrahim nasihat Mona Allen jangan kongsi kisah bertudung, Bimb4ng hati isteri berubah

MELIHAT penampilan isterinya iaitu pelakon Mona Allen yang mula bertudung sejak Jun lalu, Pekin Ibrahim mensihati agar tidak membuat pegumuman di media sosial tentang perubahan imej tersebut.

Bagi Pekin atau nama sebenarnya Mohd Izhan Ibrahim, 41, dia bimbang jika niat baik itu tidak bertahan lama dan Mona akan mendapat kec4man netizen.

“Saya tidak p4ksa dia bertudung dan pada awalnya ingatkan dia tidak s3rius. Dia mahu mulakan satu perkara yang baik, tak mungkin saya akan halang.

“Bagaimanapun saya nasihatkan supaya tidak umumkan tentang penampilan baharu itu di media sosial. Biarlah orang hanya melihat melalui perkongsian gambar sahaja.

pekin 2

Pekin dan Mona bersama cahaya mata mereka.

“Saya takut nanti satu hari hatinya berubah, dan ketika itu ramai orang akan kec4m. Bukan netizen sahaja, saya sendiri akan kec4m kalau dia kembali buka tudung,” katanya.

Pekin ditemui ketika majlis penyampaian Anugerah Dekan yang diperoleh sepanjang pengajian dalam bidang Pengurusan Industri Kreatif, Universiti Utara Malaysia (UUM) di Damansara pada Khamis.

&

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mona Allen🌙 (@mona.allen)

;

Sementara itu berkongsi tentang kehidupan selepas memilik cahaya mata pertama yang lahir pada 31 Ogos lalu, kata Pekin pada awalnya mereka sendiri p4nik tentang hal pengurusan anak.

Bagaimanapun teknologi semasa dan perkongsian di media sosial memudahkan mereka untuk mendapat pelbagai info tentang penjagaan b4yi yang diberi nama Petra Pekin itu.

“Mula-mula bergelar bapa memanglah kekok sikit sebab tidak pernah menguruskan b4yi. Banyak benda yang perlu saya belajar sejak anak kami dil4hirkan.

Bukan netizen sahaja, saya sendiri akan kec4m kalau dia kembali buka tudung.

PEKIN IBRAHIM

PELAKON

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mona Allen🌙 (@mona.allen)


“Bayangkan dalam bulan pertama anak kami l4hir dia jarang men4ngis, kemudian selepas itu tak berhenti pula. Memang buat saya p4nik. Tapi sekarang ini banyak info di media sosial, senang nak cari maklumat tentang penjagaan b4yi.

“Anak kami agak aktif. Dua hari selepas dil4hirkan dia sudah mula tunjuk pergerakan mengangkat leher. Selepas dua bulan dia sudah ada suara seperti mahu bercakap,” ceritanya.

Pasangan ini mendirikan rumah tangga pada 7 Disember 2018.

Dalam masa sama, Pekin juga menyerahkan sepenuhnya kepada Mona membuat keputusan untuk kembali ke set penggambaran apabila sudah bersedia nanti.

pekin 3

Pekin berjaya memperoleh Anugerah Dekan ketika pengajian di UUM.

Bagi Pekin dia tidak mahu menghalangkan isterinya terus bekerja dan akan menyediakan segala keperluan untuk memudahkan urusan mereka.

“Kalau dia ready untuk bekerja saya tidak ada masalah. Kami sudah ambil pembantu rumah untuk bantu uruskan anak dan selepas ini akan mengupah seorang pemandu supaya memudahkan pergerakannya.

“Dia dua ada beritahu mahu buka perniagaan kedai haiwan peliharaan. Saya akan terus sokong,” ujarnya.

 

Sumber :mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!