“Alfatihah” Abby Abadi Kngsi Berita Dvka, Baru Je Kehilangan Insan Tersayang, Ini Puncanya

IBU kepada bekas anggota kumpulan Elite iaitu Abby Abadi meningg4l dunia selepas pengs4n ketika menjalani raw4tan dialisis di sebuah pusat perub4tan di ibu negara sekitar pukul 12 tengah hari Khamis.

Berkongsi perkara tersebut, Abby atau Arbaiyah Abdul Manan, 45, berkata, ibunya, Hasnah Abu sudah beberapa tahun menjalani raw4tan berkenaan akibat masalah buah pingg4ng dan sempat meluangkan masa bersama Allahy4rham pada Rabu.

“Baru semalam saya menghadap mak, masakkan makanan dan belikan buah kegemarannya. Teman mak makan dan solat, teman berbual.

“Hari ini emak sudah tiada,” katanya.

Abby memaklumkan mengenai pemergian ibunya menerusi perkongsian di lnstagram miliknya.

jenaz4h dikebvmikan di Tanah Perkvbvran Islam AU4, Keramat, Kuala Lumpur selepas solat Zohor.

abby 2

Suami Abby memaklumkan ibu mentuanya sudah lama menghidap sakit buah pinggang.

Sementara itu, suami Abby, Muhammad Faizal Zakaria berkata, ini adalah kali kedua ibu mentuanya itu pengs4n ketika menjalani raw4tan dialisis.

Minggu lalu kata Faizal, arw4h pengs4n sehingga j4ntungnya berhenti sebelum dimasukkan ke sebuah h0spital dan diberi bantuan oksigen.

“Arw4h sudah lama menghidap s4kit buah pinggang. Selain itu, ibu mentua jug adalah masalah j4ntung.

“Minggu lepas pun arw4h pengs4n ketika dialisis dan j4ntungnya terhenti tapi keadaannya kembali baik selepas itu selepas mendapatkan raw4tan,” ujarnya kepada mStar.

Sumber/Kredit : mStar

Diolah Oleh : Wan Network

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!