[VIDEO]”Pertama sekali, saya memang ada masal4h..”- Caprice jumpa psiki4tri

PETALING JAYA – “Sejak usia 18 tahun hingga sekarang, saya sudah jumpa p4kar psiki4tri untuk dua mas4lah.”

Demikian pengakuan penyanyi rap dan aktivis kemanusiaan, Caprice atau nama sebenarnya, Ariz Ramli, 34, tentang dirinya kesahihan dirinya menghidapi mas4lah ment4l.

“Pertama sekali, saya memang ada mas4ah anx1ety (kemvrungan). Saya tak boleh duduk diam. Saya kena sentiasa bekerja.

“Apabila saya berhenti bekerja, tangan akan menggigil dan diser4ng p4nik,” ded4hnya dalam satu perkongsian video dalam Instagram.

Pelantun lagu Dem Girls itu turut memaklumkan bahawa dirinya mempunyai mas4lah ins0mnia (sus4h tidur malam) yang sangat t3ruk.

“Saya ada masal4h ins0mnia yang sangat t3ruk. Saya memang tak boleh tidur (waktu malam). Kalau itu berlaku, saya memang akan makan ubat tidur,” ujarnya.

Menjawab tentang sama ada dirinya menghid4pi mas4lah m3ntal, Histri0nic personality dis0rder (HPD), Caprice berkata, dia akan bertemu pakar terapi untuk melakukan diagnosis berhubung perkara tersebut.

“Segelintir orang percaya yang saya ada HPD, minggu ini juga saya akan ke sebuah h0spital swasta untuk mendapatkan diagn0sis lebih mendalam,” katanya.

Sungguhpun begitu, Caprice menegaskan, sekiranya dia tidak memiliki mas4lah m3ntal tersebut, individu yang merupakan pengamal perubatan membangkitkan isu HPD dalam TikTok perlu belanja setiap seorang netizen panadol dalam ruangan komen video dimuat naiknya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tiger of AlQuds (@capricedaddycap)


“Kalau pakar psiki4tri keluar surat yang saya tiada HPD, anda (pegawai perubatan) ada 24 jam untuk beri semua orang dalam ruangan komen dalam TikTok panadol (paracetamol) percuma,” katanya.

Terdahulu, seorang lelaki dengan aksen bahasa Indonesia difahamkan seorang pengamal perubatan mengeluarkan teori sendiri dan percaya bahawa Caprice menghidapi mas4lah HPD. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!