“Kant0i…” Gelaran Datuk Seri Suami Heliza Helmi Did4kwa P4lsu?

Tiada angin tiada ribut, tul4r di media sosial mengenai perkongsian oleh seorang pengguna yang membuat pended4han tentang suami kepada penyanyi dan aktivis kem4nusiaan, Datin Seri Heliza Helmi iaitu Datuk Seri Mahadi Badrul Zaman.

Menerusi perkongsian berani itu, individu tersebut mend4kwa suami Heliza menggunakan gelaran Datuk Seri p4lsu. Difahamkan, gelaran p4lsu itu bermaksud gelaran yang dibeli dan bukan dianugerahkan dari mana-mana istana.

 

Perkongsian individu itu mendapat pelbagai reaksi daripada netizen dimana rata-rata mereka terk3jut dan bersimp4ti dengan Heliza yang tert1pu.

Tidak kurang juga, ada yang menjadikan pasangan itu bahan ketawa kerana suka menayang kemewahan dan ada yang menggelar mereka sebagai penvnggang agama.

Malah, ada seorang individu mengaku bekerja di bawah suami Heliza mend4kwa dia sudah lama tahu tentang perkara tersebut. Dalam pada itu, ada yang mend4kwa gelaran sahaja p4lsu tetapi perniagaan yang dijalankan adalah ‘legal’.

Meskipun perkara itu sedang hangat diperkatakan, setakat ini masih tiada penjelasan daripada Heliza dan Mahadi mengenai d4kwaan tersebut. 

Sumber :rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!