D4kwa 230, Cuma Dua Motosikal Yamaha RXZ Dicvri

KUALA NERUS – P0lis Terengganu men4fikan dakw4an yang tul4r di media sosial kononnya 230 kecvri4n melibatkan motosikal milik peserta program Yamaha RXZ Members 4.0 pada hujung minggu lalu.

Ketua P0lis Terengganu, Datuk Rohaimi Md. Isa berkata, setakat ini, pihakmya hanya menerima dua lap0ran kehil4ngan motosikal Yamaha RXZ pada kelmarin.

“Hanya dua motosikal Yamaha RXZ yang dilap0rkan hil4ng. Kedua-duanya telah dicvri di sebuah inap desa di daerah ini pada Ahad lalu,” katanya di sini semalam di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di sini hari ini.

Dalam pada itu, Rohaimi memberitahu kontijen Terengganu juga tidak pernah mengeluarkan sebarang kompaun tr4fik terhadap mana-mana penunggang motosikal Yamaha RXZ sepanjang penganjuran program berkenaan.

Tangkap layar status di laman Facebook mend4kwa kononnya 230 motosikal peserta Yamaha RXZ members 4.0 telah dicvri.

Sebelum ini, tul4r dakw4an kononnya 230 buah motosikal Yamaha milik peserta program dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkenaan telah dicvri.

Selain itu, gambar kononnya ramai peserta program Yamaha RXZ Members 4.0 dit4han p0lis dalam sekatan jalan raya yang sengaja diadakan di Terengganu juga tul4r di media sosial.

Kosmo! semalam melaporkan dua peserta program berkenaan berputih mata selepas motosikal Yamaha RXZ mereka yang diletakkan di kawasan inap desa disewa di Pak Tijah di sini telah dicvri. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!