Ainul Mardhiah semakin pvlih dengan baik sekali, tunggu masa untuk pulang

PETALING JAYA – Keadaan kesihatan Ainul Mardhiah Ahmad Safiuddin, 4, dilap0rkan semakin st4bil dan menunjukkan ger4k balas p0sitif selepas seminggu dir4wat di Unit Raw4tan R4pi Pedi4trik (PICU).

Ibu kepada kan4k-kan4k itu, Nurul Erwani Zaid berkongsi perkhabaran gembira itu menerusi InstaStory miliknya malam tadi.

“Setakat ini (semalam) apa yang boleh diberitahu, Ainul dah sem4kin pvlih dengan baik sekali dan sudah kembali kepada rutin dia (Ainul).

“Ub4t pun dah banyak dihent1kan, dem4m dah tidak ada. InsyaAllah tunggu Ainul betul-betul kuat, baru boleh balik rumah,” tulisnya.

Terdahulu, bapanya, Ahmad Safiuddin Ahmad Razak berkata, Ainul Mardhiah sudah tidak menggunakan alat ventilat0r lagi dan sudah boleh menggerakkan angg0ta badan seperti tangan dan kaki walaupun masih dalam keadaan lem4h selepas diser4ng s4wan beberapa kali pada Jumaat lalu.

Selain itu, pihak keluarga masih menunggu keputusan uji4n d4rah Ainul Mardhiah yang dijangka akan keluar dalam masa terdekat.

Ainul Mardhiah sebelum ini pernah mendapat liputan meluas media apabila kisahnya yang menghid4p b4rah mvlut sehingga perlu menjalani pembed4han di London untuk membuang tum0r tul4r dalam kalangan rakyat Malaysia. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!