“Tak Suka Takpa, Janganlah Cakap Perkara Kej4m…”– Isteri Aizat

PETALING JAYA – Isteri penyanyi Aizat Amdan, Elyssa Alia Ilias tidak kisah dikr1tik namun men0lak tohm4han berkaitan ej3kan tubuh (b0dy sh4ming) yang menyentuh nama ibu bapanya.

Kata Elyssa, 34, dia berlapang d4da menerima segala tegvran namun mengingatkan khal4yak janganlah bersikap kej4m mengh4kimi apa yang tidak sepatutnya.

“Saya tak kisah orang tegvr pasal perangai atau rupa saya tapi jangan sentvh tentang tubvh bad4n saya.

“Bagi saya, anda tak patut mengh4kimi seseorang berdasarkan apa yang mereka pakai namun, saya tak kisah andai dih4kimi disebabkan perangai.

“Saya berharap sesiapa selepas ini, apabila jumpa Aizat, jangan tegvr dia ‘eh kau dah berisilah’. Tiada siapa suka dengan perkara begitu,” katanya kepada Kosmo! Online.

Elyssa yang juga merupakan pengurus Aizat sejak dua tahun lalu memaklumkan, kalau khalayak tidak menyukai apa yang digayakannya dalam media sosial, usahlah terlalu melulu mengkr1tik.

“Kalau tak suka apa saya pakai, saya tak p4ksa pun kalian tengok. Tapi, jangan sampai cakap benda-benda yang meny4kitkan hati sehingga melibatkan ibu bapa saya.

“Kononnya, bapa t4k aj4r saya sembahyang sebab saya cakap Aizat jadi imam tapi, orang tak tahu betul-betul apa saya maksudkan dengan semua itu.

“Saya okey tapi ibu bapa saya tak okey. P4ntang betul, orang kac4u keluarga saya. Nak cakap saya b0doh ke bang4ng, saya tak kisah tapi tol0ng jangan sentvh keluarga atau tubvh saya.

“Saya tahu cara berpakaian saya sekarang tak el0k. Tak cukup kain orang cakap. Saya meng4ku tapi sedang mencuba untuk jadi yang lebih baik,” ujarnya.

Elyssa meneg4skan, apa yang penting adalah dalaman seseorang berbanding luaran yang sering meraih perhatian khalayak.

“Saya percaya benda dalam hati dahulu barulah luaran. Kalau saya pakai tudung, tak sembahyang atau his4p r0kok, melep4k ke atau bersikap biad4ab, saya bukanlah nak sibvk mengh4kimi, saya rasa itu lagi tervk,” ujarnya. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!