Nak bagi nasihat tapi biad4b! , Komen balas Elyana jadi bualan netizen

PETALING JAYA – Penyanyi Elyana kes4l selepas menerima komen biad4b daripada netizen yang menvduhnya cuba meraih simp4ti selain mencari publisiti mur4han berkaitan peny4kit k4nser limf0ma yang dihidapinya.

Elyana atau nama lengkapnya Erneelya Elyana Emrizal, 35, mengakui dia membuat satu keputusan yang salah apabila mended4hkan perihal peny4kit yang hampir mer4gut ny4wanya itu kepada penget4huan umum.

Menerusi pended4han yang dibuat dalam InstaStory miliknya, pelantun lagu Niat itu memberitahu dia mengambil masa selama lapan tahun sebelum mended4hkan d3rita yang ditanggungnya kerana t4kut dengan persepsi masyarakat yang akan menganggap dia cuba mer4ih simp4ti.

“Cari simp4ti? Ayat paling p4ntang telinga aku dengar. Inilah sebab kenapa aku ambil masa lapan tahun untuk tidak memberitahu masyarakat yang aku sa4kit. Sebab tidak ada gunanya pun.

“Aku buat keputusan yang salah. Terima kasih rakyat Malaysia yang tinggi ilmu agama. Bab komen pasal agama nombor satu. Solat lima waktu jangan tinggal pula,” tulisnya.

Dalam pada itu, Elyana turut kesal dengan sikap segelintir netizen apabila niat mereka untuk sekadar men3gur akhirnya menyimpang jauh sehingga sanggup meninggalkan komen bi4dab yang menggvris hatinya.

Berkongsi antara komen yang ditinggalkan seorang netizen, Elyana terbuka hati apabila dit3gur tentang aur4tnya, namun ters3ntak apabila akhirnya diperli dan ditvduh mer4ih simp4ti orang lain.

“Esok bila dah mula lupa dan langgar apa yang dil4rang (diteg4h), Allah SWT bagi semula peny4kit mungkin lagi tervk.

“Masa itu nanti jangan bising dan muat naik hantaran mohon doa dan kasihan pada orang. Meny4mpah dah, silap sendiri juga,” kata netizen tersebut.

Enggan berdiam diri, Elyana yang selama ini hanya mendiamkan diri ketika dihina kemudian membalas komen tersebut dengan menyifatkan netizen itu sebagai biad4b.

Malah Elyana turut mengajak individu itu untuk bersemuka dengannya jika betul-betul mahu memberikan nasihat.

“Mungkin dulu saya tidak suka menjawab. Tapi itu tidak adil untuk diri saya yang sering dihin4 dan dipij4k. Apa jenis manusiakah anda?

“Niat mahu beri nasihat, tapi bi4dab. Mari sini jumpa depan-depan ber4ni tak?” kata Elyana yang baru sahaja melancarkan saluran YouTube miliknya, Aku Elyana beberapa hari lalu.

Terdahulu, Elyana baru-baru ini mengakui penat hidup berpur4-pur4 ku4t seperti yang sering dilihat umum selama ini.

Elyana berkata, dia juga bukanlah seorang insan yang sesuai dijadikan contoh oleh masyarakat terutama dalam berdepan ujian menghadapi penyakit kanser seperti sebelumnya.

“Selama ini orang anggap saya kuat, tapi sebenarnya tidak. Selama ini saya hanya berlakon menjadi kuat meskipun berpijak di bumi nyata, saya tid4k kuat pun.

“Kepakaran saya ialah berlakon, jadi saya tunjuk kuat dan bahagia, namun sejujurnya saya tidak kuat,” katanya.

Sekadar info, membuat pended4han mengenai k4nser limf0ma tahap empat dihid4pinya selepas ters1ngkir pada minggu kelima program realiti, Gegar Vaganza musim keempat (GV4) pada 2017.

Elyana mendirikan rumah tangga dengan Khairul Anuar Husin pada 2010 dan dikurniakan seorang anak perempuan Cinta Sumayyah, 11, dan anak angkat, Cahaya Ramadhani yang kini berusia tiga tahun. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!