“Terlalu subvr”- Iqbal Zulkefli dinasihati doktor untuk segera berkahwin

PETALING JAYA – Selebriti media sosial yang juga penyanyi, Iqbal Zulkefli mengakui sering dinasihati doktor untuk segera berkahwin kerana terlalu subvr.

Menurut Iqbal, fakta tersebut diperoleh hasil ujian kesubvran yang dilakukan meskipun masih belum berumah tangga.

“Sebelum perkahwinan (tidak jadi) hari itu, saya sudah jumpa doktor untuk periksa kesubvran. Alhamdulillah semua baik. Malah doktor sarankan saya berkahwin awal sebab terlalu subvr.

“Sampai sekarang doktor gelakkan saya apabila kami berjumpa. Doktor ris4u saya menjadi str3ss (tertek4n).

“Entahlah berkahwin pun jadi str3ss. Tak berkahwin str3ss lain pula. Apa pun tentang zuriat, terserah kepada Allah,” katanya.

Dalam pada itu, Iqbal turut memberi gambaran secara am mengenai ujian kesubvran yang dilakukan serta kos yang terp4ksa dikeluarkan bagi proses tersebut.

“Kos test (ujian) kesubvran a1r m4ni lelaki RM150-RM400. Tetapi dengan doktor saya, RM50 sahaja. Doktor akan periksa kuantiti, bentuk dan pergerakan sp3rma (sp3rm motility).

“Sebelum test kita perlu puasa atau tidak boleh bersama sekurang-kurangnya tiga hari. Amat menyeks4kan. Elakkan minum kopi dan tidur mesti cukup rehat.

“Doktor saya ada bagi tip untuk banyakkan kuantiti sp3rma. Itu rahsia tak boleh cerita di sini. Raw4tan in tidak semestinya untuk orang berkahwin sahaja,” katanya lagi.

Pada masa yang sama, Iqbal yang popular menerusi single Hujan turut membidas tanggapan dan skeptikal orang ramai yang menyifatkan mengambil anak angkat hanyalah bertujuan untuk content (kandvngan) semata-mata.


“Ya, ada yang fikir saya ambil anak angkat semata untuk jadikan content. Mereka tidak tahu di sebalik hari-hari bagaimana saya menjaganya.

“Bukan senang, tidak semua orang mampu. Sekarang apabila berbelanja, saya sudah lupa untuk beli barangan mew4h saya sendiri.

“Lebih seronok belikan untuk Ziyad. Terima kasih sebab faham. Banyak yang terbuku dalam hati, orang hanya menilai,” ujarnya.


Terdahulu, Iqbal menerusi Instagram bertarikh 30 April memberitahu niat murninya mengambil seorang anak angkat lelaki yang diberi nama Ahmad Ziyad yang kini berusia tiga bulan. – KOSMO! ONLINE

Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!