“Tersentuh Hati Aku..”- Aril Pilus men4ngis dapat surat dalam bahasa Mandarin, Undang Seb4k Bila Tahu Maksudnya

PETALING JAYA: Penyanyi dan pengacara, Aril Pilus, menzahirkan rasa terharu sejurus sahaja mendapat tahu sepucuk surat yang ditulis puteranya, Tun Adriel Mikael, khas buat dia dan isteri dalam bahasa Mandarin.

Perkara tersebut dikongsikan penyanyi lagu popular Menatap Matamu itu menerusi satu video perbualannya bersama guru kelas tambahan di aplikasi Whatsapp, yang dikongsikan di entri Instagram miliknya.

Dalam video berkenaan, Aril terpaksa meminta guru bahasa Mandrin dari kelas tambahan anaknya untuk menterjemahkan maksud surat berkenaan.

“Tersentuh hati aku bila sedang siap-siapkan anak punya kelas tambahan, aku pun mesej lah gutru teacher dia untuk bertanya hal-hal kerja rumah dia.

“Lepas itu anak aku cakap ada satu kertas itu, guru sekolah dia minta buat surat, kita mak ayah tidak faham mandarin.

“Sebab itu hantar dia kelas tambahan, memang strvggle sedikit ya kawan-kawan kalau anak sekolah Mandarin ini, jadi aku pun tangkap gambar hantar kepada guru dia,” katanya.

Disebabkan tidak pandai membaca , dia terp4ksa meminta bantuan guru bahasa mandarin dari kelas tambahan anaknya untuk membantu menterjemahkan isi kandungan surat berkenaan.

“Assalam, tersentuh hati aku bila aku tengah siap2kan anak punya tution, aku pon text la teacher dia hal2 homwork dia, lepas tu anak aku ckp ada 1 paper tu, teacher skolah dia suroh buat surat, kita mak ayah tak faham mandarin.

“Thats why hantar dia tution, mmg strvggle skit ya kawan2 kalau anak skolah mandarin ni, so aku pun snap picture and hantar kat teacher dia, tak lama tu teacher dia balaskan apa yg anak aku tulis, mmg menyentuh hati guyz.. 

Sebagai ayah, perasaan terharu dan sebak menyelubungi dirinya tatkala mendapat tahu isi kandungan surat berkenaan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khairil Azam Pilus (@arilpilus)


“To my lovely daddy and mommy, i love you. I will study hard and repay you with love,” demikian maksud tulisan anaknya itu usai diterjemahkan guru berkenaan.

“Secara tak sengaja mereka telah menjentik kantung air mata aku ni untuk mengalir keluar dari celah2 bola mata… 😭😭😭 waaaaa!!! Mommy Daddy love you to sayang #TunAdrielMikael da besar da anak daddy ni… tulis mandarin pulak 😭😭😭 wo ai ni!! Wo ai ni!! 😭😭

Dah la, karangan pepanjang nak jadi apa, saja share sebab my boy so sweet 🥰🥰

Demikian kapsyen yang dimuatnaik Aril Pilus usai mengetahui isi kandungan surat yang ditulis anak kesayangannya itu. Dia berkongsi kisah tersebut menerusi laman instagramnya .

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata turut terharu dengan perkongsian tersebut. Bahkan ada yang berkongsi pengalaman sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Instagram ArilPilus, utusan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!