“R0tan Tu Masih Ada..”- Mas Idayu ‘B4ntai’ Pakai R0tan S4kti, Black Pat4hkan Depan Netizen Saksi Kejayaan Jadi Juara

Menerusi satu klip yang pernah diviralkan suatu ketika dahulu mengenai selebriti tanah air yang mempunyai suara yang cukup unik dan sedap didengar hingga kini, Black Hanifah menjadi perbualan ramai apabila klip lama beliau saat beliau menjadi juara dalam rancangan ‘Mentor’ meng3jutkan para netizen dengan kelakuan beliau yang cukup ber4ni untuk mem4tahkan rotan milik Mas Idayu di depan khalayak ramai.

Mas Idayu selaku mentor untuk Black Hanifah dikatakan mempunyai sifat yang teg4s dalam mengajar ilmu nyanyian kepada anak buah beliau membuatkan Black sampai kini masih menjadi penyanyi yang diminati ramai.

Klip tersebut ditayangkan apabila Black Hanifah berjaya membuktikan kepad mentor beliau iaitu Mas Idayu bahawa beliau mampu bertahan sehingga ke perjuangan akhir dan kata kata beliau ditunaikan apabila beliau mampu menjadi juara dalam rancangan ‘Mentor’ pada ketika itu.

Beliau diajar oleh Mas Idayu dalam suasana yang cukup tegas dan k4sar kerana ramai mengatakan bahawa Mas Idayu akan menggunakan r0tan ‘s4kti’ beliau sekiranya pelajar beliau melakukan kesalah supaya dapat memberi satu pengajaran untuk waktu yang akan datang.

Cara ajaran beliau semestinya lain dari sudut pemikiran mentor yang lain namun cara beliau begitu berkesan kepada Black kerana Black mampu membuktikan kepada semua bahawa usaha ment0r beliau yang ingikan beliau berjaya tercapai jua.

Video:

Ketika nama Black Hanifah diumumkan sebagai juara di rancangan ‘Mentor’ pada musim tersebut, Black seakan terk3jut dan beliau memandang ment0r beliau iaitu Mas Idayu untuk turut berada di pentas.

Mas Idayu yang dibualkan sebagai ‘cikgu sejarah’ buat Black menghulurkan r0tan s4kti beliau dan penyaksian dari para netizen, Black Hanifah memat4hkan r0tan tersebut kerana itu merupakan salah satu perjanjian beliau dan ment0r beliau jika beliau mampu menjuarai rancangan tersebut.

Menurut para peminat Black, r0tan tersebut masih disimpan oleh penyanyi itu kerana itu merupakan satu kenangan p4hit manis beliau sebelum beliau mampu menjadi penyanyi seperti beliau yang sekarang ini dan beliau berterima kasih kepada Mas Idayu kerana berkat ajaran ment0r beliau, beliau mampu menandingi para penyanyi yang lain dan tampak unik di mata para peminat beliau.

Komen netizen:

 

Sumber: sinetronmalaya.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!