“Perginya seorang ibu di hari kepulangan anaknya.”-Tangan mengg1gil selak kain k4fan ibu

RAKAMAN memaparkan seorang wanita berlari ke tanah perkubvran sebelum jen4zah ibunya dikebvmikan ternyata meruntun h4ti netizen.

Difahamkan, ibu kepada wanita itu men1nggal dunia pada ketika dia dalam perjalanan untuk pulang ke kampung halaman di Sabah.

“Perginya seorang ibu di hari kepulangan anaknya. Dari Lapangan Terbang Tawau terus ke Tanah Perkubvran Kampung Pasir Putih.

“Kawan bagitahu kakaknya ni memang sudah rancang balik kampung hari ni. Tapi hari yang sama juga emaknya pergi dulu,” tulis kapsyen pada video itu.

Dalam rakaman tersebut, wanita itu sempat menatap wajah ibunya buat kali terakhir sebelum jenazah dibawa turun ke liang lahad.

Dia yang terduduk disisi jen4zah g4gal menahan air mata, malah tangannya juga kelihatan mengg1gil sambil menekup mulut.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)


Video yang dikongsi menerusi aplikasi TikTok itu meraih lebih 2.8 juta tontonan dalam masa 10 jam.

Selain TikTok, video itu turut dikongsi menerusi laman Twitter.

Rata-rata netizen meluahkan rasa sedih atas nasib wanita itu, tak kurang juga yang mendoakan kesejahteraan r0h ibunya.

M3ngigil tangan dia… tak tahu la macam mana dia boleh belari, kalau aku dah rapuh kaki nak jalan.

NETIZEN

“Sedihnya tengok video kakak dekat tanah perkubvran tu. Kita sedar yang ibu bapa ni semua pinjaman untuk kita. Memang bukan kita punya dan suatu hari nanti ibu bapa kita akan dipulangkan kepada pencipta.

“Semoga kita dapat jadi anak-anak yang sentiasa mendoakan ibu bapa kita,” tulis @MaisarahMahmud sehingga meraih lebih 4,000 ulang kicau (retweet).

“Benda yang paling aku risaukan ketika aku tengah berada jauh daripada keluarga ialah apabila mana aku terima khabar berita kem4tian insan yang aku sayang.

tawau2

Tangan wanita itu kelihatan menggigil ketika dia menatap jenazah ibunya.

“Sama macam saya. Mak saya men1nggal semasa saya berada jauh di perantauan untuk menuntut ilmu. Saya naik flight balik dan sempat tiba di perkubvran tapi tak sempat nak tengok dan c1um wajah terakhir ibu. Perasaan masa tu hanya Tuhan yang tahu betapa kec3wanya saya.

“Meng1gil tangan dia… tak tahu la macam mana dia boleh belari, kalau aku dah r4puh kaki nak jalan.

“Semoga arw4h ditempatkan di taman syurga dan diterima semua amal ibadah. Salam takzi4h,” tulis beberapa netizen yang lain.

 

Sumber :mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!