Lagu raya kelepak kelepuk Raya Aliff Syukri dikec4m, disifatkan tidak mengh0rmati bulan Ramadan

PETALING JAYA – Usahawan sens4si, Datuk Seri Aliff Syukri ditegur dan disifatkan tidak mengh0rmati bulan Ramadan selepas memuat naik video pendek lagu raya baru nyanyiannya yang akan dikeluarkan lima hari lagi.

Video pendek tersebut yang dimuat naik di laman Instagramnya mendapat pelbagai komen neg4tif daripada net1zen kerana aks1 beberapa orang penari dalam klip video itu yang dikatakan agak keterl4luan.

Di dalam video itu, Aliff Syukri dipaparkan sedang menyanyi sambil tiga orang penari lelaki menari dengan linc4h disampingnya.

Bukan itu sahaja, pakaian penari-penari itu turut dikec4m orang ramai kerana tidak bersesuaian dengan imej masing-masing yang mengenakan songkok di dalam video berkenaan.


“Nak nyanyi, nyanyi sajalah Datuk, tak perlu ada p0ndan terkinja-kinja macam itu. Itu yang orang kec4m, takat suara Datuk ke laut itu orang dah biasa,” kata Aleen.

“Pakaian Datuk dah okey, tapi kenapa perlu penari pakai begitu,” kata Bumirah.

“Lagu apa-apa saja orang boleh dengar tapi penari latar tu langsung tak sesuai dan tak perlu pun. Dengan pakaian macam tu tapi bersongkok, biarlah s3nsitif sikit. Jadi lelaki biarlah macho bukan terg3dik-g3dik mengalahkan perempuan,” kata Syafiqah.

Sehingga kini, video tersebut telah ditonton lebih 700,000 kali dan mendapat lebih 4,000 komen. – KOSMO! ONLINE


Sumber :k0smo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!