“ Baik & Hebat Sangat 0rangnya.”-Ebit Lew Rasa Syukur Bertemu Dengan Baim Wong

Pendakwah terkenal , Ebit Lew menitipkan rasa syukur apabila dapat bertemu dengan selebriti Indonesia yang juga seorang dermawan terkenal, Baim Wong sewaktu misi kem4nusian di beberapa negeri di Indonesia baru-baru ini.

Kagum Dengan Sikap Baim Wong 


Menerusi hantaran di Instagram. Ebit Lew akui rasa k4gum terhadap Baim Wong disebabkan sikapnya yang suka melihat orang lain gembira serta sering melakukan sedekah pada mereka yang tidak berkemampuan.

“Syukur sangat bertemu @baimwong dengan Dermawan di Indonesia. Suka memberi dan bersedekah. Baik dan hebat orangnya. Cita-citanya dan menjadi sifatnya suka tengok orang gembira. Buat rumah makan percuma. Beri rumah, kereta dan hadiah buat ramai orang. kagum dan terkesan dengannya.”-Kata Ebit Lew

Punya Perancangan Jalankan Misi Kem4nusiaan Bersama

Tambahnya lagi, Ebit Lew turut berkongsi bahawa mereka mempunyai perancangan untuk menjalankan misi kem4nusiaan di Indonesia dan seluruh dunia pada masa hadapan.

“Syukur katanya beliau juga ingin bersama-sama misi ke Indonesia dan seluruh dunia. Kami bercadang untuk bersama misi ke Afrika. Tadi men4ngis bersama melihat anak-anak kel4paran dan dalam kesus4han.”-Ebit Lew

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew)


Di akhir hantarannya, Ebit Lew turut menitipkan doa agar segala urusan selebriti Indonesia ini dipermudahkan dan diberkati Allah serta diberi kesihatan yang baik agar dapat memb4ntu lebih ramai orang.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Baim Wong (@baimwong)


Sumber :murai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!