Lelaki Berjubah Menunggang Motosikal Sambil ‘Berd0a’. Rata-Rata Pengguna Terhibur

PETALING JAYA – Gelagat seorang lelaki menunggang m0tosikal sambil tangannya dilihat seperti ‘berd0a’ telah menarik perhatian pengguna jalan raya.

Aksi lelaki lengkap berjubah itu mengingatkan orang ramai tentang bait-bait lagu ‘Cinta Sampai Mati’ nyanyian artis negara jiran yang kini trending menerusi lirik ‘dengarkanlah disepanjang malam aku berdoa’.

Lebih memb4hayakan, lelaki tersebut tidak memakai t0pi keledar dan hanya memakai serban menutupi kepalanya.

Difahamkan aksi tersebut dirakam oleh seorang pengguna jalan raya, bagaimanapun tidak dinyatakan dengan tepat lokasi dan tarikh ia dirakam.

Menerusi klip video berdurasi 25 saat itu, kelihatan lelaki terbabit tidak memegang ‘handle’ motosikal kerana kedua-dua tanganya dilihat seperti berd0a.


Walaupun tidak meng4wal motosikal dengan ‘baik’, namun kenderaan itu melvncur l4ju dan keadaan jalan ketika itu juga tidak ses4k.

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna terhibur dengan aksi lelaki berkenaan dan pelbagi komen ‘n4kal’ telah ditinggalkan mereka.

“Doa tak ada roadblock (sekatan jalan raya), roadtax (cukai jalan) dah m4ti,”tulis Pak Brandon Ash.

Turut meninggalkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Mat Rock Jalanan.

“Aksi ini mengingatkan saya masa mula-mula dapat mot0sikal dulu, selalu lepas t4ngan untuk mengimbang badan, sekali accid3nt (kem4langan) lepas tu serik,”katanya.-K0SMO! ONLINE

Sumber :k0smo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!