“Jangan Main Der4 Kucing 0rang Suka-Suka Hati Eh,” – Janna Nick ber4ng individu ceder4kan ‘si bulus’

Kuala Lumpur: Pelakon dan penga.cara, Janna Nick berang dengan sikap jirannya yang dipercayai mender4 dan menc3.der4kan kuc1ng kesayangan miliknya.

Janna, 27, berkongsi rasa terkil4n dengan sikap segelintir individu yang sanggup menc3.der4kan h4iwan dan bakal membuat adu4n kepada pihak berw4jib berhubung 1su itu.

“Tak faham bagaimana boleh ada jiran sebegini, dia pernah sim.b4h air kepada kuc1ng. Malah, individu terbabit juga pernah menggvgut hendak semb3lih kuc1ng pelih4raan saya.

“Saya jarang ada di rumah, mungkin kuc1ng saya sering ke rumahnya. Namun, itu tidak bermakna dia berhak meng4.sari atau mender4 kuc1ng saya.

“Tidak tahu apa yang dilakukan, sampai ada bahagian yang hil4ng bulu. Mungkin terkena benda pan4s atau sebagainya.

“Naik m4rah pula apabila ada individu yang s4nggup bersikap begini,” kata Janna.

Janna melu4hkan ama.rah terhadap tindakan jirannya yang bersikap kej4m terhadap haiw4n peliharaannya menerusi perkon.gsian di Instagram St0ry miliknya sebentar tadi.

Malah, Janna turut dilihat membuat lu4han itu terhadap pem.bantu peribadi dan juga sahabatnya yang juga penyanyi, Andi Bernadee.

Perk0ngsian Janna turut mengun.dang pelbagai reaksi daripada peminat dan warga maya.

Mereka turut berkongsi laman sesawang untuk membuat lap0ran berhubung 1su terbabit.

Sementara itu, Janna memuat naik paparan artikel mengenai individu yang dikenakan tindakan und4ng-und4ng kerana melakukan kesal4han menc3der4kan haiw4n .

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Janna Nick (@jannanick)


Sumber : hmetro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!