“Saya akui bimb4ng sekiranya hati berb0lak-balik. “-Nelydia Senrose bertudung

Kuala Lumpur: Pelakon Nelydia Senrose, 27, tidak mahu perubahan imejnya yang kini bertudung menjadi perh4tian peminat.

Nelydia yang mula bertudung sebaik pulang daripada mengerjakan umrah Disember lalu berkata, dia kini dalam proses istiqamah dalam hidup.

“Saya sebenarnya tak berani nak ulas sangat perkara ini kerana saya sebenarnya masih dalam proses pembelajaran.

“Saya nak jalani proses penghijrahan ini perlahan-lahan tapi pasti. Memang saya nak ke arah itu. Saya cuma tak ber4ni cakap lebih.

“Saya masih bertatih. Saya dalam proses belajar, mencuba, mencari dan mengenal lebih soal diri dan agama Islam,” katanya.

Nelydia yang akan tampil dengan drama bersiri Khilaf Asmara sempena Ramadan ini di TV3 berkata, dia kini mahu menjadi muslimah yang lebih baik berbanding dahulu.

“Saya akui bimb4ng sekiranya hati berb0lak-balik. Apapun saya mengharapkan pengakhiran yang baik dalam hidup ini. Jujur t4kut andai tersilap percaturan, hati boleh berubah.

“Namun saya tidak bermaksud menidakkan apa yang salah tetap s4lah. Hati kita Tuhan yang pegang dan bila-bila masa boleh ters4sar.

“Hari ini okey, esok, jadi lain. Namun, saya tidak lupa berdoa memohon diri terus istiqamah. Doa baik-baik untuk sesuatu yang lebih manis itu tentunya jadi azim4t,” katanya.

Nelydia berkata, keputusan bertudung tidak menjejaskan karier seninya. Malah dia sudah mendapat tawaran membintangi beberapa telefilem selepas ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @nelydiasenrose


Sumber: harianmetr0,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!