“Bersamalah kita mend0akan agar Arwh..” Pelawak Terkenal, Amran Tompel Menlnggal Dunia Pada Usia 72tahun

Pelakon dan pelawak terkenal, Amran Aman Ramlie atau lebih dikenali Amran Tompel menghembuskan n4fas terakhir pada usia 72 tahun hari ini.

Berita sed1h itu dikongsikan oleh pend4kwah beb4s, Syamsul Amri Ismail atau Syamsul Debat dalam laman Facebook miliknya sebentar tadi.

“Baru sahaja mendapat perkhabaran bahawa seniman Amran Tompel baru sahaja kembali ke rahmatullah. “Menerima perkhabaran ini daripada anak sulung beliau dan kemudiannya dis4hkan oleh ahli keluarganya yang lain.”

“Bersamalah kita mendoakan agar Allahyarham diletakkan di kalangan mereka yang beriman dan bertaqwa,” katanya. Allahyarham yang pernah mewarnai industri lakonan tanah air sekitar 1990-an hingga 2014, sebelum ini pernah beberapa kali diser4ng angin ahmar.

Dua tahun lalu Allahyarham sekali lagi diser4ngAngin ahmar sehingga menyebabkannya terlantar di rumah sewa anaknya di Taman Matahari Height, Senawang, Seremban.

Sebelum ini arwh terima kunjungan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) negeri akan memberi b4ntuan bulanan kepada pelakon veteran, Amran Aman Ramli, 65, atau Amran Tompel yang diser4ngAngin ahmar sejak dua bulan lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Pembangunan Wanita dan Keluarga negeri, Datuk Norhayati Omar, berkata sejak dua tahun lalu, JKM memberi B4ntuan Kanak-Kanak sebanyak RM200 sebulan untuk seorang anak pelakon itu yang masih belajar.

Berikutan satu keluarga hanya layak mendapat satu b4ntuan, katanya, b4ntuan lama itu akan dihent1kan dan sebaliknya diberikan kepada Amran iaitu B4ntuan Orang Tua sebanyak RM300 sebulan . “Saya berharap b4ntuan ini dapat meringankan beb4n Amran yang h1lang mata pencarian selepas diser4ngAngin ahmar.”

“Selain itu, JKM memberikan alat b4ntuan berjalan bagi memudahkan pergerakannya, sekali gus sebagai terapi untuk menyembuhkan penyakltnya,” katanya ketika ditemui di rumahnya di Taman Matahari Heights, Senawang, hari ini.

Amran diser4ng angin ahmar sejak November tahun lalu selepas tiba-tiba pit4m sebelum pemeriksaan di sebuah klinik mendapati tekanan dar4hnya terlalu tinggi. Sementara itu, Pegawai Baitulmal daerah ini, Mohd Asyraff Abdul Aziz, yang turut hadir berkata, Baitulmal turut menyerahkan b4ntuan makanan kepada Amran dan akan mengkaji bentuk b4ntuan yang sesuai kepadanya.

Sumber : malakattribunenews.com & BeritaHarian

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : https://live74today

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!