Didie Alias memberi am4ran, -“Fikirlah dengan bijak dan jangan buat benda merepek”

PETALING JAYA – Pelakon popular Didie Alias memberi am4ran kepada para pelakon baharu untuk tidak menggunakan g1mik mur4han semata-mata ingin meraih p0pulariti segera.

Menurut Didie atau nama sebenarnya Fadzillah Mohd Ali, 49, menggunakan g1mik mur4han atau 0nar walaupun baru bergelar artis bukan cara yang tepat untuk terus dikenali ramai.

Pelakon drama Takdir Yang Tertulis itu terpanggil mengulas isu pendatang baharu, Siti Hariesa yang semakin dikenali ramai selepas melakonkan adeg4n p4nas bersama Zul Ariffin untuk drama Perempuan Itu.

“Untuk pelakon baharu, kadang-kadang mereka buat benda yang bukan salah sendiri tetapi disuruh untuk prom0si namun mereka juga perlu berakal.

“Tol0nglah, jangan hadir dalam industri seni semata-mata untuk datang dan pergi.

“Kekallah dengan bakat yang ada, tak perlu gunakan cara sebegitu (babak p4nas) untuk dikenali,” katanya usai majlis pelancaran produk kecantikan Aisel di ibu negara semalam.

Pelakon yang terkenal dengan watak Mak Yek menerusi drama Cukup Derita Itu turut menasihatkan setiap pelakon baharu supaya tidak melakukan sebarang 0nar sepanjang bergelar selebriti.

“Tidak kisahlah mereka pesohor media sosial ataupun pempengaruh, masuklah industri hiburan seikhlas hati.

“Jangan masuk untuk suka-suka dan tinggalkan kenangan p4hit atau bvsuk dalam industri,” katanya lagi.

Bercakap mengenai tindakan memuat naik sedutan adegan ber4hi drama Perempuan Itu sehingga dikec4m dan bakal berdepan tind4kan und4ng-und4ng, Didie melihat strategi vir4l merupakan perkara normal untuk menjual sesebuah drama namun perlul4h dilakukan secara beretika.

“Sekarang normal, perlu ada benda vir4l dan g1mik untuk jual drama tetapi jika babak begitu, memang tidak boleh diterima di Malaysia.

“Zaman dulu ada juga babak pelakon berkemb4n, tetapi penerimaan orang zaman sekarang berbeza kerana mereka berfikiran menjangkaui batas,” tuturnya.

Ujarnya, tindakan Zul berkongsi video tersebut juga diibaratkan seperti menj4tuhkan diri sendiri kerana tidak berfikir apakah akibat yang bakal dilaluinya seperti hari ini.

“Dia menj4tuhkan diri sendiri dan benda ini berkaitan dengan agama. Kita (selebriti) adalah contoh dan idola, buat perkara buruk akan jadi ikutan ramai.

“Fikirlah dengan bijak dan jangan buat benda merepek untuk c0ntent. Bah4ya, dia tanam diri sendiri,” jelasnya.

Terdahulu, adegan panas lakonan Zul dan Siti Hariesa mencetvskan hurv-h4ra dalam media sosial baru-baru ini dan menerima tegvran daripada banyak pihak.

Rentetan itu, Zul turut dipanggil Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) bagi memberi keterangan berhubung 1su tersebut.

Sementara, Siti Hariesa pula masih kekal dengan pendirian berdiam diri dan tidak memberi sebarang komen sehingga hari ini. – KOSMO! ONLINE

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Didie Alias (@ladydidiemsia)


Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!