Vida kalahkan Snoop Dogg, MV berkenaan mel4ngkaui pencapaian lagu tema kelab gergasi bola sepak tanah air JDT

PETALING JAYA – Biarpun muzik video (MV) single terbaharunya, Ku Ikhlaskan dikec4m ramai, usahawan k0smetik sensasi, Datuk Seri Vida mampu menarik nafas lega apabila jumlah tontonan MV berkenaan melangkaui pencapaian lagu tema kelab gergasi bola sepak tanah air, Johor Darul Ta’zim (JDT) yang menampilkan legenda rap dunia, Snoop Dogg.

Setakat ini, MV Ku Ikhlaskan sudah ditonton lebih 1.5 juta orang selepas hanya dua hari ditayangkan sementara Pioneers nyanyian Snoop dan Joe Flizzow sekadar mencatatkan kurang 500,000 tontonan dalam laman perkongsian video, YouTube.

“Saya tak mahulah membanding-bandingkan. Tapi, alhamdulillah untuk rezeki ini. Orang kvtuk, kec4m dan tabur kata nista, saya tetap akan berikan apa yang termampu untuk industri seni tanah air.

“Dalam ramai yang mengec4m, ramai juga yang memuji MV Ku Ikhlaskan. Mereka cakap kualiti MV bertaraf antarabangsa.

“Saya tak harap banyak cuma semoga orang nampak em0si, jiwa yang ikhlas dalam lagu Ku Ikhlaskan. Orang nak kutuk dan kec4m, terpulang kepada mereka. Dengan tontonan di YouTube yang tinggi, saya percaya mesej yang cuba semaikan, sampai di hati peminat,” katanya kepada Kosmo! Online.

MV Ku Ikhlaskan yang merupakan idea asal Vida, 51, dan merupakan arahan Kel Wen menel4n belanja sebanyak RM400,000 dan menyaksikan penampilan mogul berubah 360 darjah dengan sunt1kan elemen futuristik dan eksentrik.

Lagu berkenaan ditulis Amy Ukays dan Vida, manakala lirik dihasilkan Vida sendiri.

Vida atau nama sebenarnya, Hasmiza Othman memaklumkan bahawa Ku Ikhlaskan disifatkannya sebagai saham akhirat. Katanya, pembikinan lagu dan MV adalah usahanya mengumpul dana bagi menyiapkan Pusat Tahfiz & Syahadah Al Zikri Wa Zuhdie di Meru, Ipoh, Perak miliknya.

“Lagu dan MV ini sebagai saham akhirat saya dalam menyiapkan Pusat Tahfiz & Syahadah selain ingin menyalurkan sumbangan kepada golongan yang memerlukan.

“Ditambah pula kita tidak lama lagi bakal menyambut bulan Ramadan, jadi saya kira ini peluang untuk kita menambah dan mendapatkan pahala berganda sekali gus diberkati Allah SWT,” ujarnya.

Dalam pada itu, Pioneers yang dilancarkan lima hari lalu di Johor Bahru disempurnakan pemilik kelab JDT, Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim. – KOSMO! ONLINE


Sumber :kosmo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!