Ruhainies kenal peribadi Zul Ariffin, layan baik semua orang. M0hon peminat maatkan Zul

SUSULAN babak pan4s Zul Ariffin yang tul4r baru-baru ini, pelakon Ruhainies menyifatkan permoh0nan maaf daripada aktor tersebut merupakan jalan terbaik untuk menj3rnihkan keadaan.

Sebagai rakan selebriti yang rapat, Ruhainies atau nama sebenarnya Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas berkata Zul seorang pelakon profesional dan sudah pasti dia mendapat pengajaran daripada 1su berkenaan.

“Sebagai antara rakan artis yang rapat, saya tak mahu k0men lebih-lebih. Sebab bimbang nanti ia akan dis4lahertikan. Cuma tidak dinafikan, saya antara yang ditanya media dan peminat mengenai 1su berkenaan.

“Apa pun, orang di luar sana boleh bercakap macam-macam. Siapa yang mengenali Zul secara dekat, pasti tahu dia bagaimana orangnya. Di luar set (lakonan) dia bukanlah seperti apa yang digambarkan sesetengah pihak.

Ruhainies mohon peminat maatkan Zul

“Dia juga sahabat yang sangat baik dan tidak lokek berkongsi ilmu dalam bidang lakonan. Dia juga melayan baik semua orang. Jadi, ini pun salah satu sebab saya senang berkawan dengan Zul,” katanya.

Pada Isnin, Zul Ariffin akhirnya membuat perm0honan maaf secara terbuka di Instagram selepas teruk dikec4m gara-gara memb4ngkitkan kem4rahan ramai dengan klip aks1 p4nas.

Zul, 35, berkata, dia akan lebih berhati-hati memuat naik sebarang bahan yang diberikan kepadanya untuk tujuan pr0mosi.

Dalam pada itu, Ruhainies beranggapan bahawa tidak adil sekiranya hanya menuding kesilapan kepada satu pihak saja.

Cuma setiap manusia pasti tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Harap semua dapat memaafkan dia.

RUHAINIES

PELAKON

Bagaimanapun, Ruhaines meneg4skan dia tidak bermaksud untuk pert4hankan aktor tersebut kerana apa yang berlaku tetap satu kes4lahan.

“Zul sendiri sudah pun mem0hon maaf atas apa yang berlaku. Bukan bermaksud nak ‘back up’ kerana yang salah tetap salah. Cuma setiap manusia pasti tak boleh lari dari melakukan kesilapan. Harap semua dapat memaafkan dia.

“Saya percaya, Zul akan lebih berhati-hati dan fikir panjang untuk menerima mana-mana tawaran selepas ini. Lebih baik untuk kita sebarkan apa yang p0sitif dan ambil iktibar daripada apa yang telah berlaku,” katanya lagi.

Hubungan Ruhainies dan Zul dilihat semakin rapat selepas bergandingan menerusi drama bersiri berjudul Wifi Sebelah Rumah yang bersiaran di Disney+ HotStar dan Akasia di TV3 pada Jun tahun lalu.

Sumber :mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!