Did4kwa Ibu Bapa Sudah Bercer4i, Shila Amzah Cerita Perkara Seben4r ‘Selepas 30 Tahun Berkahwin Mereka Sedang Melalui Fasa Suk4r

Bukan sahaja rumah tangga penyanyi Shila Amzah yang diuji tetapi hubungan rumah tangga ibu bapanya iaitu Datuk ND Lala dan Datin Fauziah Sarman kini berdepan mas4lah.

Melalui fasa sukar

Menjawab d4kwaan kedua ibu bapanya sudah bercer4i, Shila, 32, menyatakan kenyataan itu tidak betul. Kata pemilik nama Nur Shahila Amir Amzah, perkahwinan ibu bapanya sedang diuj1 selepas 30 tahun mereka bersama.

Dia macam separuh pokok bergoyang, memang mereka sedang melalui waktu suk4r tapi tidak lagi bersama itu tak betul!

Selepas 30 tahun berkahwin mereka sedang melalui fasa suk4r. Saya harap doakan yang terbaik untuk mereka terutamanya ibu saya. Kebetulan apabila saya diuj1, ibu saya pun turut diuj1.

Ada hikmah berlaku

Akui bukan mudah untuk dirinya menjadi kuat dalam menempuh pelbagai onak duri, pelantun lagu Memori Tercipta terima takdir yang sudah tertulis dengan hati terbuka.

Saya kena jadi kuat untuk keluarga kerana saya tulang belakang mereka. Saya melihat ini jalan yang sudah tertulis untuk saya. Apa yang terjadi ada hikmah.

Saya bersyukur dengan segala nikmat Allah bagi, ujian yang diberikan. Kerana pada saya kita memang kena seimbangkan. Saya cukup takvt sekiranya hanya dilimpahi nikmat sebab kita ini manusia biasa.. T4kut berlaku takbur dan r1ak.

Pada Ahad lalu, Shila tampil memohon m4af kepada media Melayu yang terguris hati dengan tindakannya yang menyebabkan dia dibo1kot.

Hubungan Shila dan media mula bermasalah apabila pihak pengurusan artis itu mengadakan sidang media dengan memperkecilkan peranan media Melayu selepas satu pended4han dibuat akhbar Kosmo mengenai konsert artis itu yang ditaja sebuah syarikat perjud1an.

Rentetan itu pihak Shila melalui syarikatnya Shila Amzah Entertainment Berhad telah memfailkan s4m4n pada 16 Januari 2015 terhadap akhbar Kosmo di Mahk4mah Tinggi Kuala Lumpur atas d4kwaan fitn4h.

Namun pada 31 Mac 2017, Hakim Mahk4mah Tinggi, Datuk Rosnaini Saub menolak s4m4n penyanyi itu kerana mendapati artikel diterbitkan Kosmo adalah dibuat bawah perlindungan bersyarat dan Shila sebagai selebriti perlu terbuka dalam menerima krit1kan.

Justeru, mahk4mah memerintahkan Shila membayar kos sebanyak RM20,000 kepada ketiga-tiga defendan iaitu wartawan hiburan Kosmo, Maliah Surip, pengarang akhbar itu dan penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad.

Tak Mahu Terus Dib0ikot, Shila Amzah Minta Maaf Dengan Media Melayu – ‘Saya Tak Akan S4lahkan Sesiapa Dengan Apa Yang Berlaku’

Diangkat sebagai juara menerusi lagu Pelukan Angkasa di Anugerah Juara Lagu ke 36 bagi Sekumpulan Orang G1la (SOG) dan Shila Amzah adalah satu penantian yang berbaloi.

Biarpun ada mulut yang mendakwa mereka tidak diraikan sebagai pemenang tetapi tidak di mata Shila yang bersyukur kerana mendapat layanan baik dan liputan daripada pihak media pada 8 Mac lalu.

Baru dapat kebeb4san

Seperti diketahui umum, kontr0versi paling p4nas yang pernah berlaku dalam industri seni adalah ketegangan antara Shila dan media tempatan berbahasa Melayu.

Menjelaskan situasi sebenar kepada OhBulan!, Shila berkata kemelut pada tahun 2014 yang berlanjutan sehingga hari ini berlaku di luar kaw4lan dirinya.

Akui Shila, 32, dia baru mendapat kebeb4san untuk memilih dan membuat keputusan mengenai hala tuju karier seninya selepas berkahwin pada tahun 2018.

Saya nak cakap apa yang berlaku pada masa lalu di luar bidang saya. Saya dah tak boleh nak tarik balik berita yang dah keluar. Apa yang menjadi penghalang saya tidak beb4s? Saya tidak menidakkan pengorb4nan kedua orang tua saya. Saya faham perasaan ibu bapa yang nak terbaik untuk anak.

Tetapi disebabkan past relationship, saya sangat dijaga termasuk untuk perkara kecil seperti ingin keluar minum bersama kawan. Secara jujurnya, emosi saya banyak terganggu. Bila saya dah berkahwin dan pindah ke United Kingdom (UK), secara tidak langsung ia memberi saya kebeb4san.

Itu adalah kali pertama saya dapat mengolah balik kerjaya saya. Saya dapat kenal diri saya. Saya baru dapat menikm4t1 kebebasan sebagai anak seni selepas keluarkan single Tiada Dirimu.

Tetapi, saya tak akan sal4hkan sesiapa dengan apa yang berlaku pada masa lalu. I just want to live in peace. Saya tak nak ada langsung berdend4m dengan sesiapa. Saya harap mereka yang terguris itu ma4fkan saya. Saya ambil itu sebagai pengajaran dan harapkan apa yang berlaku itu menjadi iktibar kepada kita semua.

Bagi saya peluang

Buang yang keruh, ambil yang jernih. Enggan membiarkan persengketaan ini terus berlanjutan, pemilik nama Nur Shahila Amir Amzah dengan rasa rendah diri memohon m4af kepada media Melayu.

Saya minta m4af kepada media yang terguris hati dengan apa yang berlaku sebelum ini. I learned in a hard way. Itu adat asam garam sebagai anak seni. Saya yakin yang tergvris itu pun mengalami situasi yang tak best.

Saya nak mohon m4af seandainya ada terlebih, terkurang yang saya terguriskan hati secara sengaja atau tidak, dalam kawalan atau di luar kawalan saya. Jauh di sudut hati, saya mengharapkan kem4afan dari kalian semua dan saya juga tidak mahu isu ini dipanjangkan lagi.

Wanita kuat boleh harungi liku-liku

Dalam pada itu, ditanya mengenai kekuatan yang ada dalam diri wanitanya biarpun diboikot media dan diuji dengan masalah rumah tangga, pelantun lagu Memori Tercipta berkata anak tunggalnya, Seth Uwais dan keluarga menjadi sumber penyebab utama.

Saya dah 22 tahun sebagai anak seni. Kenapa saya kuat untuk harungi ini, pertama semestinya tengok muka anak. Saya nak jadi the best mom in the world. Saya niatkan apa yang saya lakukan ini untuk ibu bapa dan keluarga. Dalam rezeki saya ada rezeki orang lain.

Untuk hubungan saya dengan bekas suami, kami sangat baik sebab keutamaan kami adalah anak. At the end of day, kita kena set dalam fikiran apa keutamaan dan niat, insya-Allah akan datang kekuatan itu.

Terdahulu, hubungan Shila dan media mula bermasalah apabila pihak pengurusan artis itu mengadakan sidang media dengan memperkecilkan peranan media Melayu selepas satu pendedahan dibuat akhbar Kosmo mengenai konsert artis itu yang ditaja sebuah syarikat perjud1an.

Ketika itu nama Shila sedang popular apabila dia berjaya mendapat tempat di negara China.

Rentetan itu pihak Shila melalui syarikatnya Shila Amzah Entertainment Berhad telah memfailkan s4m4n pada 16 Januari 2015 terhadap akhbar Kosmo di Mahk4mah Tinggi Kuala Lumpur atas dakw4an f1tnah.

Namun pada 31 Mac 2017, Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Rosnaini Saub menolak s4m4n penyanyi itu kerana mendapati artikel diterbitkan Kosmo adalah dibuat bawah perlindungan bersyarat dan Shila sebagai selebriti perlu terbuka dalam menerima kr1tikan.

Justeru, mahkamah memerintahkan Shila membayar kos sebanyak RM20,000 kepada ketiga-tiga defendan iaitu wartawan hiburan Kosmo, Maliah Surip, pengarang akhbar itu dan penerbit, Utusan Melayu (M) Berhad.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber: Instagram @shahilaamzah via https://live74today

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!