Remaja 17 Tahun Jod0h Dengan ‘At0k’… jarak usia mereka adalah 43 tahun

Siapa sangka jodoh seorang lelaki berusia 60 tahun di Mamuju, Sulawesi Barat, Indonesia yang selamat disatukan dengan gadis berusia 17 tahun.

Walaupun jarak usia mereka adalah 43 tahun perkara tersebut sama sekali tidak menjadi penghalang selepas mendapat restu daripada keluarga tersayang.

Foto: Tribun News

Foto yang dikongsi manakarra_kece di laman Instagram meraih pelbagai respon daripada wargamaya yang turut teruja dengan kisah pengantin merpati dua sejoli ini. Difahamkan majlis tersebut berlangsung Khamis yang lalu (10/3/2022) di Dusun Salutalawar, Desa Tadui, Kabupaten Mamuju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manakarra Kece (@manakarra_kece)


Viral seorang datuk berusia 60 tahun berjaya kahwin seorang gadis.

Menerusi satu posting di laman Facebook pasangan pengantin ini memakai pakaian tradisional Bugis dan anak saudara kepada lelaki ini turut mengucapkan tahniah atas perkahwinan tersebut.

Selamat berkahwin pakcik.

Menerusi laporan media tempatan, pertemuan pasangan ini rupa-rupanya telah diatur oleh keluarga pengantin perempuan dan turut mendapat restu.

Bercerita lebih lanjut, pihak pengantin perempuan menerima mas kahwin sebanyak 7 juta rupiah (anggaran RM2,047.93) dan isteri kepada pengantin lelaki sebelum ini dilap0rkan sudah meningg4l dunia empat tahun yang lepas.

Sumber: Tribun News, OHBULAN

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!