Netizen Thailand guna lagu Lisa Blackp1nk s1ndir ibu Tangmo Nida… Gelar mata du1tan gara-gara terima p4mpasan RM3.8jut4

TINDAKAN ibu kepada aktres Tangmo Nida iaitu Panida Siriyudthayothin mem4afkan dua suspek kem4tian anaknya dengan bayaran wang p4mpasan berjumlah RM3.8 juta terus mengund4ng kem4rahan netizen.

Menurut laporan LoveKpop, netizen Thailand memuat naik sedutan lagu Lisa Blackpink berjudul Money di Twitter bagi menyindir ibunya yang did4kwa mata duit4n berhubung ins1den ini.

Sebelum ini, nama Panida menjadi trending di laman berkenaan dan rata-ratanya melu4hkan rasa kecew4 dan mengvtuk tindakan wanita berkenaan menerima wang pamp4san tersebut.

Lebih membuatkan ramai beng4ng apabila Panida sanggup mem4afkan dua individu yang turut berada di atas bot sama dengan mendiang anaknya.

Dalam pada itu, abang tiri Tangmo dikenali sebagai Dayos turut meluahkan rasa kec3wa dengan tindakan tersebut dan mengakui tidak mampu menonton temubual bersama Panida di Channel 3 yang bersiaran pada Jumaat lalu.

Panida 1

Panida maafkan dua suspek kes kem4tian anaknya.

Mahu kes ini disias4t secara menyelvruh, Dayos mengambil tanggungjawab mahu menuntut keadilan untuk Tangmo.

Dia juga berterima kasih kepada media, rakan-rakan Tangmo dan netizen yang memb4ntu merungkai kes berkenaan.

Dalam masa sama, dia turut memohon orang ramai berhenti mengec4m Panida meskipun dia sendiri tidak bersetuju dengan tindakan menerima wang p4mpasan itu.

Panida 2

Netizen kecam ibu Tangmo terima bayaran p4mpasan RM3.8 juta.

Pada Jumaat lalu, Panida memaafkan dua suspek iaitu pemandu bot laju Phaiboon Roberts serta Danupat ‘Por’Lerttaweewit (pemilik pengusahaan bot laju).

Panida menerima permohonan maaf selepas dua individu itu kerap menghubunginya dan mengaku kes4l dengan apa yang berlaku.

Untuk rekod, may4t Tangmo Nida dijumpai oleh pasukan penyel4mat temp4tan selepas tiga hari hilang dipercayai lem4s.

Mayatnya ditemui ter4pung di sungai sekitar 300 meter dari Pibulsongkram Pier, Nonthaburi, Bangkok, kira-kira 1 kilometer dari lokasinya terjatuh.

Pegawai bahagian Forensik Hospital Umum Polis, Kol Pol Naphat Natthasumon menges4hkan kem4tian Tangmo akibat lemas kerana terdapat lumpur pada bahagian p4ru-p4ru.

Pihak polis kini masih meneruskan sias4tan terhadap lima individu yang turut berada di dalam bot sama yang dinaiki Tangmo.

Sumber :mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!