Lelaki PalingKacak Dunia2021 Dibeb4skan Dari Penj4ra, Dapat Peng4mpunan Junta Myanmar

Saban tahun, pasti ramai yang ternanti-nanti senarai wajah lelaki terkacak di dunia menurut senarai yang dikelolakan oleh TC Candler.

Untuk tahun 2021, laman web pengkritik filem itu menamakan model dan pelakon dari Myanmar, Paing Takhon sebagai lelaki paling kacak di dunia.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paing Takhon (@paing_takhon)


Nama Paing sohor kini di media sosial pada Januari selepas dia memuat naik gambarnya berkepala botak, lengkap berpakaian sami.

Namun, gelaran tersebut mungkin tidak menggembirakan hati Paing apabila dia dijatuhkan hukvman penj4ra selama tiga tahun baru-baru ini kerana menyokong bant4han pro-dem0krasi di Myanmar.

Junta Myanmar membeb4skan seorang model dan penyanyi yang menyokong pr0tes prod3m0krasi memb4ntah ramp4san kuas4 tent3ra pada awal tahun lalu.

Paing Takhon, 25, juga pelakon dilaporkan bergerak secara aktif semasa tunjuk per4saan besar-besaran selain mempr0mosikan bant4han itu di media sosial.Takhon ditahan semasa satu serbuan pada waktu subuh di rumah ibunya di Yangon pada April dan dij4tuhi hukvman penj4ra selama tiga tahun pada Disember lalu.

Pada Rabu, dia menerima peng4mpunan dari junta dan dibebaskan serta sel4mat tiba di rumahnya pada hari sama, menurut peguamnya memberitahu AFP.

Junta turut menges4hkan pembeb4sannya bersama pelakon-pelakon lain antaranya Lu Min, Pyi Ti Oo dan Eaindra Kyaw Zin.

Namun, junta tidak memberikan maklumat lanjut mengenai pembeb4sannya itu.
Untuk rekod Takhon pernah dinobatkan sebagai lelaki paling kacak di dunia pada tahun 2021.

 

Sumber : Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!