Dini Schatzmann ikhlas jag4 Janna Nick, t4k pernah rasa terbeb4n

SENTIASA berada di sisi aktres Janna Nick menjadi tanggvngjawab pelakon Dini Schatzmann bagi memastikan kekasihnya itu berada dalam keadaan sel4mat.

Menurut Dini, 28, tempoh percintaan selama dua tahun mengajar dirinya untuk memahami mas4lah kesih4tan ment4l yang dihadapi pelakon Misteri Mona itu.

“Kita tidak akan faham apa yang berada dalam fikiran mereka yang mengalami kesih4tan ment4l. Awalnya, saya cuba memahami apa yang berada dalam fikiran Janna.

Dini 1

Dini bercinta dengan Janna sejak 2019.

“Lama-kelamaan saya mula faham. Saya hanya perlu sentiasa bersamanya dan menjadi orang yang boleh diharapkan.

“Saya perlu jadi pos1tif dan kuat untuk Janna. Paling penting, beri masa yang dia perlukan,” kata Dini kepada mStar.

Pada April tahun lalu, Janna mended4hkan dia perlu berehat daripada media sosial berikutan mas4lah g4ngguan ment4l bipolar yang dihadapinya.

Jika berada dalam keadaan itu, saya biarkan Janna meluahkan emosi.

DINI SCHATZMANN

PELAKON

G4ngguan ment4l yang dialami pelakon itu juga hampir mer4gut nyawanya sendiri apabila pernah dua kali membuat percubaan membvnuh diri pada usia 14 dan 15 tahun.

Dalam pada itu, pemilik nama Dini Azan Schatzmann berkata, apa yang dilakukan terhadap Janna ikhlas dan tidak pernah menganggap ia sebagai satu beb4nan kepadanya.

“Saya tahu ada kala Janna fikir dia menyusahkan saya. Namun, dalam lubuk hati, Janna tahu apa yang saya buat untuknya ikhlas dan tidak menyus4hkan.

Dini 2

Dini mahu yang terbaik buat Janna.

“Ketika mengalami tertek4n, saya cakap apa pun tidak akan masuk dalam kepalanya. Itulah waktu yang paling susah.

“Jika berada dalam keadaan itu, saya biarkan Janna meluahkan emosi. Jika Janna men4ngis, saya biarkan sahaja. Saya tak boleh cakap jangan men4ngis kerana ia tidak membantu.

“Jika saya cakap banyak, t4kut Janna rasa sem4k. Apabila keadaan kembali tenang, barulah saya cuba mengaturkan temujanji dan membawanya bertemu d0ktor psiki4tri,” ujarnya.

Untuk rekod, Dini dan pelakon drama Syurga Nur itu mula menjalin hvbungan cinta sejak Jun 2019.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber :trending media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!