Sharifah Sakinah mereka sudah sah bergelar suami isteri, 1su ag4ma punca terpaksa r4hsia hubungan dengan jej4ka Sweden

STATUS hubungan Sharifah Sakinah dengan jejaka mat saleh bernama Michael Hansen akhirnya terjawab apabila pelakon itu mengumumkan mereka sudah sah bergelar suami isteri.

Menurut Sakinah atau nama sebenarnya, Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired, 32, dia tidak memaklumkan mengenai perkahwinannya itu atas faktor peribadi.

“Disebabkan ramai bertanya… ya kami sudah berkahwin. Untuk mereka yang hairan kenapa kami tak maklumkan tentang perkahwinan ini adalah kerana isu peribadi dan hal ag4ma.

“Kami memilih untuk keep it low… tapi sekarang, it’s official, tak payah tanya lagi okay. Terima kasih semua,” katanya menerusi Instagram pada Jumaat.

Adik kepada penyampai radio Suria FM, Sharifah Shahira ini bagaimanapun tidak menyatakan tarikh sebenar perkahwinannya dengan jejaka berasal dari Sweden itu.

 

Perkongsian Sakinah di Instagram mengenai status perkahwinannya.

Pada 5 Mac 2021, portal hiburan melaporkan Sakinah sudah bertunang dengan teman lelakinya yang dikenali sejak 2020.

Malah, Sakinah juga mendedahkan dia bakal mendirikan rumah tangga pada Mei tahun berkenaan bersempena tarikh ulang tahun kelahirannya dan Michael, 42.

Terima kasih rakan kongsi dan suami atas sokongan dan l0gistik Hemmafit sejak hari pertama kelas kita bersama!

SHARIFAH SAKINAH

PELAKON

Dalam perkongsian yang sama, pelakon drama Girlfriend Aku Dari Neraka ini turut melu4hkan rasa bangga dengan pencapaian pusat kecergasan khas untuk wanita yang ditubuhkan oleh mereka sejak setahun lalu.

“Selamat ulang tahun pertama Hemmafit! Teringat lagi masa mula-mula start dulu sebagai Fitnessakinah dengan niat nak tolong orang, buat kelas tanpa caj.

kinah 2

Sakinah mula mengenali jejaka berasal Sweden itu sejak tahun 2020.

“Kemudian pandemik melanda dan lebih ramai orang perlu bekerja dari rumah, makin lama makin bertambah ahli dan akhirnya Hemmafit ditubuhkan.

“Tambah modal, peralatan, jurulatih dan pakar nutrisi dan komitmen daripada equipment, trainers, komitmen daripada Sakinah setiap hari.

“Terima kasih rakan kongsi dan suami atas sokongan dan logistik Hemmafit sejak hari pertama kelas kita bersama,” ujarnya.

Untuk rekod, Sakinah pernah berk4hwin dengan juruterbang bernama Aliff Adha pada 2015 namun hubungan mereka terlerai selepas disahkan bercerai pada Mei 2020.

Hasil perkahwinan, Sakinah mempunyai seorang cahaya mata perempuan, Anais Adha yang kini berusia lima tahun.

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!