Usop Dan Teha Kini Sah Bergelar Suaimi & Isteri, Usop Jawab Soal Zuriat

Tahniah diucapkan kepada penyanyi muda dan berbakat besar, Usop atau nama sebenarnya Muhamad Saiful Naim B. Mohd Noor 24 kerana kini sah menjadi suami kepada gadis pilihannya Nur Fatihah Md Hashim hari ini.

Majlis akad nikah itu diadakan secara tertutup di KOMPLEKS DARUL HIDAYAH, Permatang Tok Gelam, 13100 Penaga, Pulau Pinang.

Acara akad nikah ini berwalikan bapa kepada Nur Fatihah, Md Hashim Bin Nordin dan bersaksikan Abang kepada Nur Fatihah,  Muhammad Firdaus. Dalam majlis pernikahan ini menyaksikan hantaran sembilan dulang dari pihak perempuan dan berbalas tujuh dulang dari pihak lelaki, manakala mas kahwin sebanyak RM3,000.00 serta seutas gelang tangan sebagai acara batal air sembahyang .

Difahamkan majlis bagi pihak perempuan akan berlangsung pada malam ini dan majlis resepsi bagi pihak lelaki akan diadakan pada 13hb Feb 2022 di Kulim Kedah.

Berkongsi kisah percintaan mereka, perkenalan Usop dan Teha sejak 2 tahun yang lalu kini diteruskan kepada ikatan pertunangan sebelum bergelar sebagai pasangan suami isteri.

Sebagai info, Teha berkhidmat sebagai seorang kakitangan bahagian pentadbiran di sebuah syarikat Pulau Pinang dan membuat kerja sampingan iaitu berniaga barangan kosmetik. Menurut Usop, dia berharap agar peminat serta mereka yang mengenalinya dapat mendoakan kebahagian dirinya dan Nur Fatihah sehingga ke anak cucu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Usop 🌺 (@usopofficial)

” Saya juga ingin mengucapkan terima kasih kepada semua ahli keluarga kedua-dua belah pihak serta mereka yang terlibat dalam menjayakan majlis ini.” Ujar Usop

“Walaupun usia saya boleh dikatakan masih muda, tapi saya harap dapat membimbing dan memegang tanggungj4wab ini dengan sebaik mungkin. Saya ingin menjadi suami yg terbaik buat Fatihah. Ini adalah janji saya kepada keluarga bagi memastikan ikatan ini terus berkekalan. Soal zuriat saya dan isteri tidak terburu-buru sebaliknya saya serahkan kepada rezeki. Saya percaya masa yang tepat akan tiba.

“Tapi buat masa ini fokus kami berdua adalah untuk membina kehidupan sebagai suami isteri terlebih dahulu. Saya ingin melihat Fatihah bahagia bersama saya,” katanya.

Sumber :murai, ig usopofficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!