Ryzal Ambil Tind4kan Terhadap Individu Menudvh Rina Bukan Anaknya- “Dia Fitn4h Suruh Buat DNA’

Pasangan popular dengan nama Duriankimchi, iaitu suami isteri Ryzal Ibrahim dan Maryam yang berasal dari Korea sering menjadi sasaran netizen. Maryam kerap kali menjadi bahan kec4man hanya kerana tidak berpantang cara melayu. Ryzal juga tidak kurangnya apabila dia pernah dikec4m kerana bergurau kasar dengan isterinya itu.

Menerusi perkembangan terbaru, Ryzal dikatakan berang apabila ada seorang individu bermulvt celup4r yang melebihi b4tas apabila berani komen menyuruh Ryzal melakukan DNA kerana mendakwa wajah anaknya langsung tidak kelihatan sepertinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryzal Ibrahim (@ryzalibrhm)


Menerusi Instagram Story Ryzal, dia mengatakan akan mengambil tindakan undang-undang terhadap individu tersebut kerana dianggap sudah keterl4luan.

Ryzal juga sempat menitipkan pesanan agar menjaga tutur katanya agar tidak terlalu bebas berkata-kata sehingga mampu menggur1s hati orang lain atau menimbulkan fitn4h yang tidak berasas.

Selepas Ryzal mengatakan mahu mengambil tindakan, individu tersebut telah menukar nama Instagramnya namun Ryzal erkata itu tidak menjadi mas4lah kerana URL profilenya sudah cukup untuk menjejakki lokasinya.

Min juga menganggap kata-kata itu sudah keterlaluan dan tidak sepatutnya dia berkata begitu kerana ianya melibatkan maru4h orang lain. Semoga semua netizen diluar sana mengambil pengajaran daripada perkara ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Ohmedia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!