Kris Dayanti Did3nda Sebab Gag4l Beri Sebab Munasabah Duit RM50 Dalam Akaun Bank

Wanita Ind0nesia did3nda sebanyak RM80 oleh Mahkamah Majistret Kuala Kangsar di sini, hari ini atas k3salahan gagal mem berikan keterangan munasabah berhubung pemilikan wang berjumlah RM50 di dalam akaun bank miliknya pada Julai tahun lalu.

Tertudvh, Kris Dayanti, 22, dij4tuhi hukvman itu oleh Majistret Mohd Shazmeer Zamhari, selepas wanita yang juga pekerja kilang men gaku bersalah selepas per tudvhan terhadapnya dibacakan mengikut Seksyen 29(1) Akta k3salahan Kecil 1955.

Berdasarkan pertudvhan, wanita itu did4kwa gagal mem berikan keterangan yang memuaskan berhubung pemilikan wang RM50 di dalam akaun miliknya di Maybank Kuala Kangsar pada 4.15 petang, 27 Julai 2021.

k3salahan itu memperuntuk hukvman denda maksimum RM1,000 atau p3njara se hingga setahun atau kedua-duanya sekali, jika sabit k3salahan. Pend4kwaan dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya Nur Syuhada Muhammad Lutfi, manakala tertudvh tidak diwakili peguam.

Sebelumnya, tertudvh memohon agar dikenakan hukvman ringan atas alasan sudah beberapa kali di siasat bagi k3s sama yang bersangkut dengan penggunaan akaun bank miliknya.

“Saya datang ke Malaysia nak kerja baik-baik untuk menampung keluarga. Jadi, saya mohon hukvman serendah-rendahnya kerana banyak laporan ditujukan kepada saya atas k3salahan-k3salahan yang sama (sebelum ini),” kata tertudvh di hadapan Majistret.

Wang RM50

Berdasarkan fakta k3s, polis menerima laporan daripada seorang remaja lelaki berusia 16 tahun mengaku membuat pemindahan wang RM50 ke satu akaun Maybank.

Pemindahan wang itu dibuat selepas menerima ugvtan daripada seorang wanita yang dikenali m4ngsa melalui aplikasi MlChat yang meminta wang sebagai balasan untuk tidak menyebarkan video b0g3l m4ngsa.

Sumber:Hmetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!