‘Kahwin senyap-senyap memang betul’ – Nora Ariffin, Suami Mula Cerita Perkara Sebenar Sampai Wartawan Di Minta Hent1kan Temubual

Kuala Lumpur: Penyanyi Datuk Nora Ariffin, 49, sekali lagi menafikan segala tudvhan dan fitn4h yang mend4kwa dia dan suaminya, Dr Rushdi Ramli sudah berkahwin sejak dua tahun lalu.

Persoalan itu dijelaskan oleh Nora di dalam siaran program Melodi hari ini, ketika dia ditemui semasa hadir pada majlis pelancaran stesen radio baharu di bawah platform Media Prima Audio (MPA) iaitu Molek FM.

Dalam temubual bersama wartawan, Nora bagaimanapun mengakui majlis perkahwinannya bersama suami memang dibuat secara senyap dan tidak begitu digembar-gemburkan.

“Pertama sekali, kahwin senyap-senyap memang betul. Memang saya tak berniat nak beria-ia bercerita kepada umum sebab ini perkahwinan kedua dan itu hak saya untuk taknak kecohkan.

“Mengenai d4kwaan yang menuduh saya sudah dua tahun berkahwin, rasanya memang tak benar. Yang penting, kami buat benda yang halal iaitu berkahwin dan ia bukan perkara tidak baik pun,” katanya.

Menjawab juga d4kwaan berkenaan Rushdi sudah menceraikan isterinya, Nora meminta agar Melodi bertanyakan sendiri kepada suaminya.

“Itu saya rasa kena tanya dia (suami) sendiri. Nanti kalau saya jawab, salah pula. Bagi saya ia sebenarnya tak penting pun.

“Yang penting saya bukan pergi buat d0sa atau buat m4ksi4t. Itu lebih penting. Kalau saya ditangkap kh4lwat lagi teruk kan.

‘Kita tak nak tengok orang berkahwin, kita nak pula dia bercer4i. Tak baik begitu,” katanya lagi.

Ditanya juga sekiranya dia mengenali isteri pertama Rushdi, Nora berkata, dia mengenali semua orang dan hubungan mereka baik.

“Saya kenal ramai orang dan saya baik dengan semua orang. Okey baik-baik saja, macam biasa kita sebagai sama-sama muslimah. Semua kenal sama sendiri,” katanya.

Sementara itu Dr Rushdi mengakui dia adalah kawan baik kepada allahy4rham Johan.

“Mungkin hubungan saya dengan Datuk Nora sangat terbatas. Saya tak pernah berbual dengan dia, memang tiada.

“Jadi, mungkin apa yang dilalui ini semua ketentuan Allah SWT yang diluar jangkaan saya sendiri,” katanya.

Datuk Nora pernah tak jumpa dengan isteri pertama? Status perkahwinan Dr dengan isteri pertama?

Ketika ditanya wartawan, selebriti berkenaan mengakui perkahwinan tersebut diadakan secara senyap kerana ia adalah kedua buatnya selain enggan terlampau kecoh. Walau bagaimanapun, pasangan berkenaan seakan-akan berdalih dan tidak menjawab soalan wartawan tersebut apabila ditanya soal isteri pertama.

Ketika interview tersebut diteruskan dengan soalan mengenai  status hubungan, muncul seorang wanita dan temu bual berkenaan diminta untuk dihentikan oleh pihak mereka.

Bagus wartawan ni berani…Sememangnya jujur itu mahal dan semua itu takde dalam interview ni

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen tertanya akan apa sebenarnya yang terjadi dan mengapa temubual tersebut terpaksa stop. Dalam pada itu, ramai juga berharap supaya soalan-soalan berkenaan dapat dijawab dengan baik oleh Suami dan Nora sendiri.

Baru-baru ini Nora mengumumkan telah bernikah dengan kawan baik arw4h suaminya, allahy4rham Johan Nawawi dalam satu majlis tertutup.

Jelasnya, dia memohon maaf kerana tidak memberitahu secara terbuka mengenai ikatan tersebut.

Nora berkahwin dengan allahy4rham Johan pada 1992 dan dikurniakan empat anak iaitu dua lelaki dan dua perempuan.

Namun, Johan men1ngg4l dunia pada 24 Mac 2017 pada usia 52 tahun akibat ser4ngan jantung dan pada 13 Disember 2019 pula Nora diduga dengan kem4t1an anak keduanya, Muhammad Syakir Aliff yang ketika itu berusia 20 tahun.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber :http://trendingsangat.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!