Kereta Adik Dipenuhi Lumpur B4njir, Fazley Yaakob Bid4s Komen S1nis Netizen

Penyanyi dan chef selebriti, Dato’ Fazley Yaakob meluahkan rasa sedih ketika mengunjungi kediaman adik perempuannya yang menjadi m4ngsa b4njir di Hulu Langat, Selangor.

Akui S3dih Lihat Keadaan Kenderaan Adik Perempuan

Perkongsian itu dibuat Fazley menerusi sebuah hantaran di Instagram yang turut berkongsi keadaan kereta adiknya yang dipenuhi dengan lumpur.

“Semalam saya sempat melawat adik perempuan dan suaminya di #Hululangat, sed1h send1ri bila melihat keadaan kereta diorang.

Air sungai naik sampai ke tingkat 2 di taman perumahan mereka. Bukan setakat tenggel4m kereta, ada yang dah rob0h pun rumah batu dan pagar batu rumah masing-masing.”-Kongsi  Fazley

Bidas Komen Sinis Netizen 

Dalam pada itu, Fazley turut membidas komen sinis yang diberikan oleh segelintir netizen yang tidak s3nsitif dengan perihal tersebut. Ia berikutan ada diantara mereka beranggapan keadaan kereta adiknya tidak seteruk seperti yang disangka.

“Saya terbaca komen-komen s1nis, ‘alah kereta masuk air sikit je, setakat basah sikit apa masalahnya?’. Cuba tengok kereta ni, salah sebuah dari ratusan kereta yang tenggelam dalam air lumpur b4njir.”- dedah Fazley

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)


Menurut Fazley, dia masih terngiang akan kata-kata adiknya yang terbayang mereka sekeluarga akan h4nyut dan tenggel4m dek air b4njir yang deras ketika itu.

“Terngiang kata-kata adik-adik saya ‘Balong, masa air masuk dalam rumah dan naik laju, kami dah terbayang, kitaorang anak beranak h4nyut dan tenggel4m bersama rumah ini malam ni”- katanya lagi

Di kesempatan itu, selebriti verstail ini turut berterima kasih kepada semua pihak terlibat yang tidak putus memberi bantuan kepada m4ngsa b4njir yang mel4nda di beberapa negeri di Malaysia.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : Murai my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!