Antara 10 Superhero M4rvel Yang Paling Kaya, Yang Selalu Kita Tonton

Superhero atau adiwira yang selalu kita tonton di kaca TV atau di panggung wayang mempunyai pengikut dan peminatnya yang tersendiri dari pelbagai bangsa, jantina dan apa yang lebih menarik lagi Superhero ini menjadi idola sama ada peminat dari golongan kanak-kanak, remaja malahan orang dewasa yang lebih tua.

Ramai di kalangan adiwira ini bukan sahaja berasal dari latar belakang keluarga yang kaya malahan mereka sebenarnya mendapat keuntungan yang begitu lumayan melalui filem M4rvel.

Untuk artikel kali ini, kami akan berkongsi dengan pembaca antara 10 Superhero yang sangat digilai ramai dan  kaya. Siapakah gerangan mereka ini? Jom kita tengok!

1. Black Panther (Tchalla)

via Marvel Studios

Pelakon Black Panther yang dikenali sebagai pemerintah Wakanda, Chadwick Boseman telah meninggal dunia pada usianya 43 tahun akibat k4nser kolon.

Filem Black Panther bukan sahaja telah berjaya memecahkan rekod box office malah mampu mengaut keuntungan yang sangat lumayan. Kekayaan yang diperolehi adalah dari hasil penjualan vibranium yang merupakan logam fiksyen yang  jarang ditemui dan Wakanda merupakan satu-satunya sumber yang penting.

Vibranium juga boleh menyimpan dan mengeluarkan tenaga yang luar biasa sehingga mendapat permintaan ramai. Disebabkan itu, Raja Tchalla memiliki kekayaan sekitar US$500 billion. Dengan kekayaan sebanyak itu, Black Panther dilihat sebagai salah seorang Superhero M4rvel yang terkaya sepanjang zaman.

2. Namor McKenzi

via Marvel.fandom.com

Namor merupakan putera kesayangan Kapten Laut dan Puteri Atlantis. Apabila dia semakin meningkat dewasa, dia telah menjadi orang yang berkuas4 di lautan dan mengendalikan sumber laut yang sangat luas.

Selepas menemui harta karun Sepanyol yang sangat banyak, dia telah memutuskan untuk  melancarkan sebuah syarikat perusahaan yang diberi nama Oracle Inc dan menggunakan organisasi ini untuk  melindung1 kepentingan empayarnya.

Kekayaan Namor dianggarkan sebanyak AS$300 billion.

3. Black Bolt (Blackagar Boltagon)

via dailydot.com

Selain memiliki kekuatan yang luar biasa yang boleh memusnahkan peradaban, Black Bolt juga mempunyai harta yang banyak. Dia adalah pemerintah Atillan dan mengawal kristal Terrigen yang dapat memberikan kuasa besar kepada rakyatnya.

Black Bolt juga tersenarai sebagai adiwira ketiga yang terkaya di M4rvel Universe dengan harta kekayaan sebanyak AS$250 billion.

4. Iron Man (Tony Stark)

via jonvilma.com

Billionare Tony Stark juga adalah seorang lagi Superhero terkaya di M4rvel Universe. Terkenal dengan sifat keangkuhan dan pemikirannya yang tajam, dia telah mewarisi kekayaan daripada kedua ibu bapanya dan diberi tanggungjawab untuk mengendalikan Stark Enterprise.

Walaupun dia kerap mensia-siakan harta kekayaannya, namun baki akaunnya masih mengagumkan. Dia memiliki harta kekayaan dan aset yang banyak yang bernilai sekitar US$80 billion.

5. Mr. Fantastic (Richard Reed)

via Unilad.co.uk

Richard Reed yang telah mengetuai Fantastic Four dan juga merupakan salah seorang lagi adiwira yang terkaya di Marvel Universe. Selain telah menyelamatkan alam semesta daripada kejahatan, Mr F4ntastic juga telah mencipta beberapa teknologi  yang paling mengagumkan di planet ini.

Kekayaannya dianggarkan sebanyak AS$12 billion.

6. Captain M4rvel (Brie Larson)

via 4kwallpaper.com

Brie Larson yang muncul sebagai Carol Danverse dalam filem Captain M4rvel. Dia juga tersenarai dalam barisan Superhero wanita yang terkaya yang memiliki kekayaan mencecah AS$10 juta.

7. Ant Man (Paul Rudd)

via channel24

Paul Rudd yang memainkan peranan sebagai Scott Lang dalam Ant Man. Sejak itu, nama Paul Rudd semakin popular dan menjadi sebutan ramai dan juga sinonim dengan gelaran Superhero. Sejak membintangi filem Ant Man yang pertama dan kedua, Civil dan Avngers ; End G4me, kekayaan Paul Rudd telah mencecah sehingga AS$30 juta.

8. Captain America (Chris Evans)

via Den of geek news

Chris Evans memiliki banyak kekayaan  hasil dari wataknya sebagai Captain America yang sebelum ini dikhabarkan telah beberapa kali menolak tawaran tersebut.

Chris Evans juga mendedahkan perkara itu dan mengakui bahawa dia takut untuk membawakan watak sebagai Superhero popular itu.

Walau bagaimanapun, hasil dari sokongan keluarga dan rakannya, dia akhirnya mengambil keputusan untuk menjadi salah seorang ahli Avngers dan kini dia memiliki harta kekayaan sebanyak AS$50 juta dan kebanyakannya adalah hasil dari filem Avngers; End G4me.

9. Iron Man 2 (Scarlette Johansson)

via nadyn.biz

Watak Superhero wanita ini dalam Iron Man 2, Scarlett Johansson sebagai Black  Widow juga tersenarai dalam barisan adiwira yang terkaya dengan harta kekayaan yang dimilikinya sekitar AS$150 juta.

10. The Avengers (Jeremy Renner)

via 1zoom.me

Pelakon terakhir yang kami senaraikan ini adalah pelakon Hawkeyang ye ini telah membuat penampilan sulungya dalam The Avngers. Sejak itu, Jeremy Renner banyak terlibat dalam beberapa filem M4rvel. Dia juga dikatakan antara pelakon yang membawakan peranan penting dalam Avngers; End Game. Nilai bersih harta kekayaannya adalah sekitar AS$50 juta.

Sumber :Murai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!