[VIDEO] “Semua dah jelas dan kita faham”-Siti Royani berharap orang ramai berhenti menc3muh Vida

GARA-GARA bersuara menyatakan rasa terkil4n kerana terlupa menghulurkan sumbangan kepada Allahyarham Gmie Screen, usahawan kosmetik Datuk Seri Vida teruk dik3cam ramai.

Kebanyakan netizen mempertikaikan sikap Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman yang dilihat cuba meraih publisiti atas kes3dihan keluarga Gmie atau Hajimi Ibrahim.

Enggan membiarkan orang ramai terus mencemuhnya, Vida mengambil keputusan menziarahi keluarga arw4h Gmie di kediaman mereka di Kampung Medan Sijangkang, Teluk Panglima Gar4ng, Selangor baru-baru ini.


Kehadiran Vida disambut isteri Gmie, Siti Royani Gumari dan anak sulungnya, Siti Hadirah.

“Netizen asyik mengata saya, k3cam kata seperti saya ni tak ada hati perut nak tumpang populariti. Persoalkan kenapa tak pergi rumah keluarga arw4h diam-diam bagi je sumbangan.

WhatsApp Image 2021-12-16 at 1.08.49 PM

Vida ziarah rumah keluarga arwah Gmie.

“Bukan apa, saya ni orang (aktif) media sosial, setiap apa yang saya kongsikan orang nak tahu. Peminat saya suka bersama saya,” katanya ketika ditemui mStar.

Pada 11 Disember lalu mStar melaporkan kenyataan Vida yang terkilan kerana tidak dapat membantu meringankan beban Gmie yang menderita s4kit buah pingg4ng berlub4ng sehingga dia mengh3mbuskan n4fas terakhir pada 10 Disember.

Bagaimanapun mStar turut melaporkan kenyataan balas daripada anak arwah iaitu Siti Hadirah yang menafikan bapanya pernah meminta sumbangan bersikap suka meminta-minta.

Memang sedih (tak sempat bantu) tapi saya fikir p0sitif mesti ada rahmat.

DATUK SERI VIDA

USAHAWAN

Susulan itu netizen mempertik4ikan sikap dan keikhlasan Vida berhubung hal berkenaan.

Menjelaskan lanjut tentang hal itu, usahawan berusia 50 tahun itu berkata dia percaya ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.

“Orang mungkin tak tahu yang kami pernah ada kaitan dulu masa Gegar Vaganza, program yang arw4h sertai tu bawah tajaan saya.

WhatsApp Image 2021-12-16 at 1.08.49 PM (1)

Vida berikan sumbangan kepada isteri dan anak kepada arwah Gmie.

“Memang sedih (tak sempat bantu) tapi saya fikir p0sitif mesti ada rahmat. Rahmatnya ialah saya nak adakan t4hlil berkala Gmie, Siti Sarah, Maya Matahari dan keluarga saya.

“Saya datang ziarah ni pun sebab nak tunaikan hajat dan hasrat bagi sumbangan setakat yang saya mampu,” katanya.

Sementara itu isteri Gmie, Siti Royani berharap orang ramai berhenti mencemuh Vida kerana yakin wujud salah faham dalam isu berkenaan.

WhatsApp Image 2021-12-16 at 1.08.50 PM

Vida berikan sejadah kepada keluarga ahli keluarga Gmie.

“Apabila saya dapat tahu (kontroversi), saya suruh anak DM (direct message) Datuk Vida sebab kesian. Banyak komen yang menghentam.

“Tapi sekarang semua dah jelas dan kita faham. Tolong hentikan sebab arw4h Gmie baru pergi dan kesian Datuk Vida. Terima kasih Datuk Vida datang ke pondok kami,” katanya.

Sumber :mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!