Ini Kat4Kata Dari Pengantln PermpuanLepas TvlarAbang Ini Kahwln Dua Srentak – Trending Media

Maksud perkahwinan ialah akad yang menghal4lkan di antara lelaki dengan perempuan hidup bersama dan menetapkan tiap-tiap pihak daripada mereka h4k-hak dan tanggungj4wab.  Dalam erti kata lain, suatu akad yang menghal4lkan perset.ubuhan dengan sebab perkataan yang mengandungi lafaz nikah, perkahwinan dan sebagainya.

Di dalam Al-Quran terdapat banyak ayat-ayat yang menyebut mengenai pensyar1atan perkahwinan dianjurkan secara langsung atau tidak langsung kepada manusia sesuai dengan tuntvtan fitrah semulajadinya.

Perkahwinan merupakan satu majlis yang ditunggu-tunggu oleh semua pasangan yang sedang hang4t bercinta terutamanya bagi kaum lelaki yang telah mendam.bakan wanita idamannya.

Perkahwinan dengan pasangan pilihan hati sudah cukup mengembirakan, namun jika berkahwin dengan dua wanita serentak dalam satu masa itu boleh dipanggil sebagai rezeki berganda.

Dua Hati Satu Cinta

Menerusi satu hantaran di Facebook oleh Mohamad Muhidin, beliau berkongsi beberapa keping gambar memaparkan detik-detik bersejarah buat ketiga-tiga mempelai itu.

“Dua hati satu cinta, Sieytha Rieytha dan Jafarrudin Morni dan Mazlinah Tahaau. Akhir kata dari saya perghh perghh,” tulis jurugambar tersebut di Facebooknya.

Sementara itu, salah seorang daripada pasangan tersebut, Sieytha Rieytha berkata, dia meminta orang ramai mendoakan bahtera perkahw1nan yang dibinanya.

“Bismillahirrahmannirrahim, Alhamdulillah.Doakan semoga kami bahagia kekal hingga ke Jannah.

“Naik pelamin dengan akak madu Mazlinah Tahaau. Semoga kita bahagia bersama suami tercinta Jafarrudin Morni, 2.12.2021 Khamis di Majma Mall Kuching, Sarawak,” tulisnya di Facebook.

Rata-rata orang ramai turut mendoakan kebahagaian kepada pasangan pengantin baharu tersebut.

“Bila isterinya rela dan terima tiada siapa boleh menidakkan walaupun berat hati smua orang niat, semoga bahagia hingga ke jannah, semoga si suami berlaku adil dan bertolak ansur kelak, kita doakan,” kata Issya Irshad.

Kredit Gambar

“Dah nama jodoh nak madah apa, perempuan yang sanggup berm4du macam cerita P. Ramlee juga sikit-sikit, ada yang kadang-kadang, yang lebih unik bila dah tahap kadang-kadang,” tulis Dawie Ckin.

Sementara itu, Bill Haqkim berkata, meminta orang ramai doa yang baik-baik sahaja kepada mereka, dan mendoakan mereka bahagia dan menjadi keluarga yang baik.

Kredit : Kosmo

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : onlinemalaya

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!