[VIDEO] Patutlah saya telefon tak jawab, rupanya awak dah tiada

Hati mana tidak tersentak apabila orang tersayang yang gagal dihubungi sejak beberapa hari rupanya telah men1ngg4l dunia.

Kejadian menyayat hati itu berlaku ke atas seorang wanita dikenali Eyka apabila bakal tunangnya yang tidak sedarkan d1ri selepas perlawanan badminton kemudiannya men1ngg4l dunia dipercayai akibat cov1d-19.

Menerusi perkongsian di aplikasi TikTok @babysayangawak, salah seorang ahli keluarga teman lelaki Eyka telah menelefonnya untuk memaklumkan khabar dvka tersebut.

Dalam perbualan itu, ahli keluarga memaklumkan bahawa teman lelaki Eyka dikenali sebagai Ipit telah men1ngg4l dunia selepas menyertai perlawanan badminton.

“Ipit dah tiada, dia telah men1ngg4l dunia selepas bermain badminton. Tetapi jenazah masih lagi kat hospital kerana kami masih tunggu keputusan ujian swab dari pihak hospital.

“Kalau awak nak datang melawat arw4h sempat lagi sebab keputusan ujian swab tu akan keluar dalam tempoh 72 jam,” kata seorang wanita dipercayai kakak Ipit.

Dalam perbualan itu juga, wanita berkenaan memaklumkan bahawa Ipit telah memberitahu keluarganya untuk masuk meminang Eyka.

Pada masa sama, dalam klip video berkenaan, kelihatan Eyka yang berasal dari Kelantan sempat melawat keluarga dan kvbur bakal tunangnya.

Susulan perkongsian itu, rata-rata pengguna turut berkongsi rasa sedih dengan kejadian yang menimpa wanita terbabit.

“Tabahlah dik, ujian berat buat kamu, tapi Allah lebih menyayangi Ipit kamu, salam takziah dik,” tvlis Hana Johari.

Turut men1ngg4lkan komen adalah seorang lagi pengguna dikenali sebagai Ayu Farisya.

“Semoga adik tabah, bukan semua orang mampu menahan ujian berat ini. Saya doakan adik bertemu jodoh sebaik Ipit nanti,” ujarnya. K Online

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!