Ada ke Lelaki Yang Sudi Terima Perempuan Yang Pernah “Terl4njur”

Allah tutup aib tetapi kita sendiri pilih untuk ded4hkan sendiri aib. Yang dided4hkan bukan benda kecil tetapi benda yang boleh dikatakan mem4lukan.

Sejak ada pelbagai platform media sosial seperti Tiktok dan Facebook, seolah olah ianya menjadi satu pentas untuk menunjukkan aib tanpa rasa m4lu.

Adakah semata mata untuk meraih followers dan jumlah tontonan sehingga kita sanggup ketepikan malu pada b4ngsa dan agama?

Bukan semua perkara boleh dikongsikan di media sosial untuk tatapan orang awam. Ada yang perlu disimpan sendiri kerana boleh jadi ia akan meng4ibkan diri kita sendiri.

Hal tersebut samalah seperti perkongsian seorang perempuan yang gemar mengangkat topik berkenaan isu ‘terl4njur’ sehingga membuatkan orang lain kurang sen4ng.

Dalam salah satu video yang dimuat naik ke akaun TikTok dikenali sebagai @siti_1997, dia berkongsi reaksi pasangannya ketika diberitahu yang dirinya pernah ‘terl4njur’ sebelum ini.

Dapat dilihat lelaki itu agak kecewa dan hanya menunduk selepas mendengar pend3dahan tersebut. Menurut gadis itu, dia tidak lagi mahu menipu kerana pasangannya amat menyayanginya.

Namun, disebabkan pendedahan beraninya itu, ramai yang telah meninggalkan komen supaya tidak menjaja kisah aib tersebut untuk dijadikan konten di media sosial.

Hal-hal sebegitu seharusnya dibincang secara tertutup kerana kesil4pan yang pernah dilakukan bukan sesuatu yang haru ditayang kepada umum memandangkan sebelum-sebelum ini dia juga pernah membangkitkan isu sama berkaitan keterl4njuran.

Sumber : Tiktok @siti_1997 via OMM

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!