Lan Solo t4k beli anuger4h, us4ha send1ri majvkan bisn3s ked4i runcit – “Buk4n say4 m1nta, or4ng n4k b4gi”

TID4K sampai dua tahun kedai runcit Borneo Mart bertap4k, penyanyi Lan Solo bersyukur apabila tersen4rai sebagai salah seorang penerima anugerah 100 Top Young CEO 2021.

Namun di sebalik pencap4ian itu masih ada netiz3n yang memperk3cil dan memperlek3hkan us4ha dilakvkan Lan atau Mohd Razlan Mohamed Yusof, 36, sehingga berjaya menerima anugerah tersebut.

“Anugerah tu buk4n saya m1nta, orang nak bagi. Jadi saya angg4p ia satu pengh4rgaan buat usaha kami. Walaupun kedai runcit tapi usaha kami melebihi apa yang sepatutnya dan secara tak langsung terus di iktir4f.

“Tak pasti la pula kalau ada anugerah yang boleh dibeli kerana bagi anugerah ini, saya dapat panggilan daripada penganjur… diberitahu tercalon dan menerima anugerah kategori Top Leading CEO 2021.

LAN 2

Lan bersyukur kedai runcit yang baru bertap4k sem4kin berkemb4ng.

“Apa relevannya nak beli anugerah sedangkan masing-masing usahawan mampu berusaha menaikkan branding sendiri dan menaikkan jenama sendiri,” katanya kepada mStar.

Tambah Lan, dia bersyukur apabila usahanya bersama isteri, Nur Sheila Hassim, 35, mula menamp4kkan hasil selepas mengharungi pelbagai kejayaan.

“Rasanya orang boleh nampak kami punya struggle sejak dulu. Daripada lima botol kicap dan modal RM500, Alhamdulillah dah boleh masuk dua kontena setiap bulan.

“Kedai pun lebih selesa, saya rasa progress tu cukup kot untuk dinilaikan bagi saya peroleh award tu dan mungkin rez3ki saya tahun ni, saya bersyvkur sangat-sangat. Yang saya tahu saya us4ha je, ganjarannya nanti Allah yang bagi.

Ketika ditanya apa yang menjadi penyuntik semangat dan sumber keku4tan untuk dia tervs m4ju dalam perniagaannya, Lan berkata selain isteri dan anak, keluarga serta pekerja yang terlibat sepanjang dia berniaga adalah pendorong untuk dia tervs m4ju ke hadapan.

LAN3

Selain isteri, anak dan keluarga adalah sumb3r keku4tan untuk Lan Solo.

“Mereka ni la yang jadi penyuntik saya bekerja ker4s, mereka adalah penyumb4ng kepada saya untuk berkongsi manf4at.

“Saya tak pernah ambil pedvli kata-kata orang yang neg4tif, tapi kalau kritikan tersebut membina saya akan ambil daripada sudut posit1f dan angg4p ia sebagai cab4ran.

“Kerjaya seni saya masa PKP terumbang ambing on off jadi ia memberi saya ruang dan masa untuk fokvs berniaga. Bagi saya rahsia kejayaan adalah fokvs dalam apa jua benda, InsyaAllah akan peroleh result yang baik,” ujarnya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

Sumber : mstar

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!