K3tvk Anak Dengan S3ndvk Sebab M3ng4muk Zarina Zainuddin M3n4ngis M3ny3sal,

Gara-gara bertindak kas4r kepada anak sulungnya yang menghid4p autism3 iaitu Muhammad Razil Azrai atau Azil, pelakon Zarina Zainuddin men4ngis k3sal atas tind4kan luar kaw4lannya itu.

Seb4k mengenangkan kejadian pada pagi Selasa, Zarina berkata dia berasa s3rba s4lah kerana memukvl anaknya yang diketahui tid4k m4mpu b3rfikir secara normal seperti remaja lain.

Foto: IG

“Selepas saya bagi Azil makan, dia meng4muk… semasa itu saya tengah memasak rendang, tiba-tiba dia datang meng4muk, saya tengah berhadapan dengan benda p4nas tak sengaja terk3tuk dia dengan s3nduk.

“Saya s3nsitif sangat, Ya Allah kenapa aku k3tuk dia. Saya sendiri terkejut… saya terfikir kenapa saya k3tuk dia, saya meny3sal Ya Allah.

“Apa yang buat saya s3dih lagi hari ini… kawan rapat saya m3ninggal dunia semalam, macam tak percaya dengar khabar itu,” katanya.

Dalam siaran langsung menerusi laman Instagram itu, Zarina dilihat menangis s3bak kerana bertindak k4sar dengan Azil yang kini berusia 25 tahun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)


K3sal dengan apa yang berlaku, pelakon drama Bidadari Kiriman Tuhan ini menasihati ibu bapa yang mempunyai anak istim3wa ini supaya banyakkan bers4bar berdepan kerenah mereka.

Malah, dia sendiri mengakui tidak berh3nti berdoa supaya diberikan kekuatan untuk meneruskan tanggungj4wab sebagai ibu.

“Sabarkanlah aku Ya Allah, kuatkan la aku sebab kalau kita tak sabar yang jadi m4ngsa anak tak b3rd0sa, (dia) tak tahu cakap, tak tahu apa-apa… tak tahu nak explain nak minta apa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zarina Zainuddin (@zarinazainuddin_)


“Ibu ayah yang ada anak macam ni memang kena banyak sabar, sabar, selalulah berdoa dekat Allah kuatkan kita… bagi kesabaran yang tinggi sebab kita menguruskan anak begini bukan senang, kalau kita sil4p, kita berd0sa sebab dia orang tak tahu apa-apa.

“Biarlah kalau dia nak buat saya tak apa, saya bagi kepala saya, k3tuklah buat lah apa-apa… sebab dia selalu pvkul diri dia, saya tak sanggup tengok,” ujarnya.

Selain Azil, Zarina juga memiliki seorang lagi anak lelaki yang merupakan kembar Azil iaitu Azal juga penghid4p autism3.

Sumber: mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!