“M4ti pun sendiri yg tanam, sendiri yang kubvr, Tak perlu meny4lak apa yg kerajaan buat kat Malaysia” – Netizen

Baru-baru ini pelakon Lana Nodin ada memuat naik perkongsian menyi1ndir rakyat Malaysia selepas kerajaan membenarkan aktiviti rentas negeri.

Bagaimanapun, perkongsian pelakon itu menimbulkan rasa kurang senang dengan posting berbaur s1ndiran itu sehingga ada yang meminta Lana agar terus tinggal di Amerika Syarikat.

Malah, menerusi komen ditinggalkan oleh pengguna sebuah forum tempatan, ada yang meminta Lana supaya tidak perlu sibuk dengan apa yang berlaku di Malaysia yang sebelum ini dikatakan banyak diskr1minasi.

“Kau tak nak v4ksin satu keluarga, tiada siapa yang larang. M4ti pun sendiri yang tanam, sendiri yang kubvr. Tak perlu menya4lak apa yang kerajaan buat kat Malaysia. Duduk diam-diam je kat negeri hujan emas.

“Tak perlu kisah negara Malaysia sebab kehadiran kau tak terkesan kat negara tercinta ini. Undi trump esok, tak payah sibuk hal Malaysia negara yang banyak diskriminasi ini,” tulis pengguna itu.

Dalam pada itu, ada yang menganggap Lana tiada kepentingan dalam industri hiburan tempatan kerana sebelum ini hanya terkenal dengan gosip murahan berpakaian seksi.

“Selain daripada gosip sekksi, Johan As’ari, meroy4n, saya tak pernah tahu pun naskah apa yang dia ni berlakon. Maknanya satu sen pun dia ni tak guna dalam industri. Sila duduk sana diam-diam,” tulis seorang lagi pengguna.

Terdahulu, Lana dan keluarga terbang ke Amerika Syarikat pada pertengahan September lalu dan akan pulang ke Malaysia selepas semua urusan keluarga sebelah suaminya selesai kelak.

KOMEN NETIZEN :

Sumber : ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!